"Jag har väntat så länge på det här"

Stor glädje efter Kahnbergs första mål för säsongen

1 av 2
HOCKEY

Han har varit skadad, petad och gått mållös hela säsongen.

Men mot Luleå fick Magnus Kahnberg hela Scandinavium att explodera.

– Just nu är det här målet det överlägset skönaste i hela karriären, grymt skönt att spräcka nollan, säger Kahnberg till C More.

Frölundas veteran Magnus Kahnberg har en tuff höst och vinter bakom sig. 34-åringen skadade hälsenan i augusti och tvingades till operation och lång skadefrånvaro.

21 matcher har det blivit — men Kahnberg, som var Frölundas skyttekung under fjolårssäsongen, har haft förfärligt svårt att få pucken i nät.

Tre assist har det blivit, men inte ett enda mål. Fram till nu.

"Kärlek"

I slutet av andra perioden i hemmamatchen mot Luleå, vid ställningen 3–1, blev han frispelad av Mats Rosseli Olsen – och överlistade Niko Hovinen.

En efterlängtad stund inte bara för Kahnberg. Drygt 9 000 i Scandinavium ställde sig upp och och tränaren Roger Rönnberg brast ut i ett stort leende.

– Kärlek, förklarade Rönnberg i C More.

Har varit petad

Också Kahnbergs känslor var enkla att tyda. I pausen precis efteråt fick han frågan hur han värderar målet.

– Just nu är det det överlägset skönaste i karriären, så klart. Det var grymt skönt att spräcka nollan, säger Magnus Kahnberg.

Målet var svar på tal. Senaste matchen var han petad ur laget.

– Kanske var det vad som behövdes, att vara nere på botten lite och bli arg på sig själv och ge sig den på att det fick vara nog. De senaste dagarna har det känts bättre.

Hovinen byttes ut i debuten

Målet var spiken i kistan i det som var en försmak på vad som komma skall i CHL-finalen, där just Luleå och Frölunda möts.

Ställningen efter första perioden var 1–1, sedan gjorde Frölunda tre i den andra och då var det avgjort. I Luleå gjorde Niko Hovinen sin första match i kassen – den slutade efter 40 minuter. Sedan blev han utbytt och ersatt av Joel Lassinatti.

Det slutade 4–1 och Frölunda är fortsatt tvåa i tabellen.

FAKTA

Matchfakta

Frölunda–Luleå 4–1 (1–1, 3–0, 0–0)

Första perioden: 1– 0 (4.45) Max Görtz (Mathis Olimb, Andreas Johnson), 1–1 (7.20) Peter Cehlarik (Cam Abbott, Chris Abbott) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–1 (10.46) Nicklas Lasu (Oscar Fantenberg, Magnus Kahnberg), 3–1 (15.55) Andreas Johnson (Max Görtz, Mathis Olimb), 4–1 (19.22) Magnus Kahnberg (Mats Rosselli Olsen, Erik Gustafsson).

Skott: 15–18 (5–3, 8–3, 2–12).

Utv, Frölunda: 6x2. Luleå: 4x2.

Domare: Sören Persson, Lidköping, och Morgan Johansson, Ljungby

Publik: 9 283

Matchens fem bästa

Max Görtz, Frölunda

Pigg matchen igenom, ligger bakom massor.

Magnus Kahnberg, Frölunda

Första målet för säsongen, glädjen gick att ta på.

Andreas Johnson, Frölunda

1+1, leverar igen. 16:e målet för säsongen.

Jan Sandström, Luleå

Bäst i ett svagt Luleå.

Nicklas Lasu, Frölunda

Gör viktiga 2-1-målet.

Matchens målvakt: Linus Fernström, Frölunda

Få skott mot sig, men tog det mesta.

Matchen

Massor av kämpatag, men också massor av misstag och slarv. Få skott på mål dock, men det stoppade inte Luleås debuterande målvakt Niko Hovinen från att släppa in det mesta. Magnus Kahnberg gjorde säsongens första mål och var förmodligen den gladaste personen på den här sidan ekvatorn - åtminstone. Frölunda har tagit sig ur formsvackan, kan nu Kahnberg fortsätta att leverera mål också så blir de riktigt farliga framöver.

Jury: Henrik Lundgren, Scandinavium

ARTIKELN HANDLAR OM