Rönnberg vägrar hänga ut Olimb

HOCKEY

GÖTEBORG. Mathis Olimbs misstag bäddade för Växjös avgörande.

Men norrmannen får stöd av Roger Rönnberg.

– Jag står definitivt bakom det han gör i den situationen. Ni får hänga mig i stället, säger Frölundatränaren.

Foto: BILDBYRÅN
Mathis Olimb.

Frölunda hade gjort 2-3 (Max Görtz) och jagade en kvittering. Då slarvade Mathis Olimb som siste man på offensiv blålinje och Växjö kunde i stället avgöra. Till hemmapublikens ilska.

– Vad ska jag säga? Det är sånt som händer, jag har gjort det tusen gånger förr och jag kommer att göra det igen. Det är jävligt tråkigt när det händer, men jag spelar med små marginaler och ibland blir det fel, säger Olimb.

Norrmannen har fått en del kritik i slutspelet, men Frölundatränaren Roger Rönnberg vägrar kritisera sin assistkung för misstaget.

”Fantastisk spelare”

– Jag har klappat om Mathis så många gånger under de här två åren efter att han slagit magiska passningar. Han är en fantastisk hockeyspelare och en av ligans bästa offensiva spelare. Och för offensiva spelare blir det ibland fel. Men ska jag hålla på och hacka på honom så tror jag att jag är väldigt snett på det. Vi var dessutom i ett läge där vi måste våga för att vinna.

Växjö leder nu med 2-1 i matcher och har tagit bort Frölundas hemmaplansfördel.

– En tavla så vinner de. En tavla från dem så vinner vi. Det är jämna matcher och små marginaler. Förhoppningsvis kan jag göra fler positiva än negativa saker i nästa match, säger Olimb.