"Planer att rusta upp Scandinavium"

Beskedet till Frölunda efter "hoten" om flytt

HOCKEY

Frölundas ”hot” om att lämna Scandinavium räckte för att få politikerna att vakna och ge ett svar.

I dag kom beskedet.

– En ny arena är inte aktuellt i nuläget. Däremot är Got Events planer att rusta upp Scandinavium, säger Bettan Andersson, vänsterpartist och ordförande i Got Events till P4 Göteborg.

Frölundas magiska guldlag 2005 – vad hände sen?

Det var under gårdagen som det sipprade ut uppgifter om att Frölunda hade som plan att lämna Scandinavium för att i stället spela matcherna i Frölundaborg framöver.

Detta då klubben inte fått något besked om hur planerna för en eventuell ny arena eller upprustning av Scandinavium såg ut.

Men i dag svarade vänsterpartisten och Got Events ordförande Bettan Andersson till P4 Göteborg.

– En ny arena är inte aktuellt i nuläget. Däremot är Got Events planer att rusta upp Scandinavium och förhoppningen är att det kan påbörjas relativt snart, säger hon till P4 Göteborg. 

– Men det ska ju tillföras pengar för att göra det och det är ett beslut för kommunen och inte något som Got Event äger men vår förhoppning är att det kommer med i budgetprocessen, fortsätter Andersson.

Slutgiltigt besked i juni

Budgetprocessen är något som hålls i juni och då ska ett slutgiltigt beslut kunna fattas. Hur Frölundas ordförande Mats Grauers inte kunde fått veta beskedet tidigare har Bettan Andersson inget svar på då hon bara suttit på posten i fem veckors tid.

Detta beslut ska ha fattats av den förra styrelsen, enligt Bettan Andersson.

– Det kan ju vara för att budgetbeslutet inte är taget och då kan det vara att man väntat med besked till honom utifrån att vi inte vet att pengarna finns till restaureringen.

Frölunda vill se både yttre och inre förbättringar av Scandinavium samt en modernisering för att göra arenan mer fullständig och locka folk till arenan både före och efter match.

Frölundas magiska guldlag 2005 – vad hände sen?