Lämnar Frölunda – kan lägga av helt

Karriären kan vara över: "Målet är att bli frisk"

Foto: Anders Deros
Magnus Kahnberg med Sportbladet-mössa efter ett SM-guld med Frölunda.
HOCKEY

Magnus Kahnberg, 35, har gjort nästan 600 matcher för Frölunda.

Fler blir det inte. En hjärnskakning sätter stopp och nu kan karriären vara över.

– Målet är att bli frisk, att klara vardagen, att kunna träna, säger Kahnberg.

Frölundas superlag 2005 – det gör spelarna i dag

Magnus Kahnberg tid i Frölunda är över. Han ska ha meddelat general managern Christian Lechtaler om att det inte blir något mer spel i Göteborgsklubben.

Frågan är om hela karriären är över.

Sviterna efter den senaste hjärnskakningen är så pass allvarliga att målet just nu handlar om att bli frisk snarare än att hitta en ny klubb.

– Målet är att bli frisk, att klara vardagen, att kunna träna … det saknar jag mycket – och det mår jag också dåligt av, säger Kahnberg till Göteborgs-Posten.

Kahnberg berättar om att vardagen har förändrats och att allt handlar om att bli frisk. Tidigare smällar har förändrat hans personlighet. Bland annat en hjärnskakning från 2011 som gjorde honom till en människa med kort tålamod och även nu dyker problem upp i vardagen.

– Jag har dippar som jag inte kan styra över. I lördags tog vi vagnen in på bio med barnen och det kändes okej. Sedan skulle jag spela landhockey med barnen och tittade ner. Allt bara snurrade, säger Kahnberg.

"I dagsläget hade det varit livsfarligt"

Men än ger inte 35-åringen upp karriären helt, även om det inte ser jätteljust ut med en fortsättning och samtidigt ha hälsan i skicka. Smällarna mot huvudet har varit många och en till skulle kunna vara slutet.

– I dagsläget hade det varit livsfarligt. Vi får se. Det är så svårt att veta. Du behöver mer tid, säger neurologen som jag går hos. Jag har fått så många smällar mot huvudet under en kort tid. Men jag skulle ljuga om jag säger att jag inte funderat eller bearbetat vetskapen att det kan vara slut.

Kahnberg har gjort nästan 800 matcher i SHL och slutspelet för Frölunda och Brynäs (där han spelade två säsonger).

Frölundas superlag 2005 – det gör spelarna i dag