Klar för rivalen – hånad av egna klubben

”Jag tyckte att det var menat som Göteborgshumor”

1 av 2 | Foto: twitter.com/frolunda_hc
”Skämtet” som plockades bort.
HOCKEY

Mikael Wikstrand blev klar för Färjestad. Då la Frölunda ut en bild på Wikstrands utrustning med bildtexten "Bortskänkes".

En bild som senare togs bort och nu ber Frölunda om ursäkt.

– Jag tyckte att det var menat som Göteborgshumor, säger informationschefen Peter Pettersson Kymmer som är ansvarig för kontot.

Frölundas guldlag 2005 – vad hände sen?

På förmiddagen blev Frölundabacken Mikael Wikstrand klar för SHL-rivalen Färjestad.

Klubben svarade med att publicera en bild tagen inifrån Frölundas omklädningsrum på Mikael Wikstrands (gamla) plats där hans utrustning hängde med bildtexten "Bortskänkes".

Men vem den rolige – och lika bittre – användaren var får vi nog aldrig veta.

– Det talar jag inte om. Och det spelar ingen roll, jag är ansvarig för Twitterkontot och tar på mig det här, säger informationschefen Peter Pettersson Kymmer.

Hur många har tillgång till att använda kontot?
– Det talar jag inte om.

Varför inte?

– Jag tycker inte att det är något som ni har att göra med.

Har spelarna tillgång till kontot?

– Det har jag ingen kommentar till.

– Men jag kan säga att det inte var någon spelare i alla fall. Jag är ansvarig för kontot och tar på mig det här, säger Peter Pettersson Kymmer.

Ber om ursäkt

Bilden låg bara uppe i ett par minuter och kommentarerna vällde in. Både från folk som skrattade, skämtade och tog illa upp.

Därför valde klubben att ta bort inlägget efter några minuter.

Klubben ber nu om ursäkt för agerandet. Både till Mikael Wikstrand och de som tog illa upp av bilden.

– Jag kan tycka att det var menat som Göteborgshumor men det blev olyckligt, erkänner Pettersson Kymmer.

Kort efter publicerades ett nytt inlägg på Twitter med texten: "Angående föregående tweet. Det var ett försök till Göteborgshumor. Vi beklagar om inte det gick fram".

"Inget jag skulle göra"

Mikael Wikstrand berättar att hans beslut tagits på olika sätt i Göteborg och att piken via Twitter inte var helt förvånande.

– Jag har hört lite att dom tagit det både och där nere, vissa har tagit det bra och vissa har tagit det sämre, säger han till Värmlands Folkblad.

VF: Att lägga ut en sån här bild känns inte särskilt professionellt va?

– Jag vill inte uttala mig så mycket om dom nu. Jag har haft en bra tid där nere, sen får dom göra vad som vill, säger Wikstrand.

Färjestads sportchef Leif Carlsson:

– Det är upp till var och en. Jag tycker Mikael gjort en fantastisk tid i Frölunda. Nu är det säkert lite ironi i det men jag tycker man som förening ska ha en stor respekt för varenda kille gjort för föreningen. Men som sagt, det där får stå för Frölunda helt och hållet. Det är väl inget jag skulle göra kanske, säger han till tidningen.

Färjestads guldlag 2002 – vad hände sen?