Inget snack – Frölunda går för guld

”Vi gjorde det fantastiskt bra – första perioden var riktigt vass”

HOCKEY

Frölunda slog tillbaka regerande mästarna Växjö med 5–0.

Serieettan är i kanonslag.

– Det känns som vi är tillbaka där vi var tidigare under säsongen, säger Joel Lundqvist.

Frölunda rivstartade matchen mot Växjö, ledde med 3–0 efter den första perioden och hade 5–0 en bit in i den andra akten.

Det blev också 5–0 till slut.

– Vi gjorde det fantastiskt bra. Första perioden var riktigt vass, vi fick 3–0 och kunde bygga resten av matchen på det samtidigt som de tvingades chansa lite, säger tvåmålsskytten Andreas Johnson.

Men kraven är höga i Frölunda. Coachen Roger Rönnberg tog timeout vid ställningen 5–0 i slutet av andra perioden.

”Joel var ganska tuff”

– Med risk för att inte vara så ödmjuk tyckte jag sista fem, sex minuterna inte alls var bra av oss. Det blev lite mycket show, sa han till C More och menade att det var högljutt i omklädningsrummet i andra pausen:

– Joel (Lundqvist) är min kille där. Jag tror Joel har varit ganska tuff med killarna, jag förväntar mig att spelarna lyssnar på sin kapten.

Lundqvist förklarar:

– Man får inte stirra på resultatet eller effektiviteten utan måste göra rätt saker hela tiden. Vi var på varandra om detaljerna i spelet, det var inte mer än så.

Frölundas form är riktigt vass och den senaste veckan har laget visat klass mot toppkonkurrenter.

”Vi går för guld”

Först slogs serietvåan Skellefteå tillbaka med 6–3 och sedan skickades Luleå ut i CHL-slutspelet, och det hela toppades alltså med utklassningen av Växjö.

– Det är klart att det är skönt. Jag tycker att vi hade en svacka för någon månad sedan, även om vi tog poäng så var vi spelmässigt lite sämre. Nu är vi tillbaka där vi var tidigare under säsongen, det känns väldigt bra, säger Lundqvist.

Frölunda och Skellefteå har ryckt i tabellen, vad betyder det?

– Det är inget vi kollar på egentligen. En dålig vecka så är det borta. Självklart vill vi ligga där vi ligger, men vi är nollställda inför varje match.

Andreas Johnson:

– Tabelläget betyder att vi och Skellefteå gjort något bra, inte mer än så. Det är hårt arbete som gäller. Men vi hymlar inte om att vi går för guldet.