Måltorka utan kaptenen

Joel Lundqvist: Kan inte spela just nu, jag går för slutspel

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

GÖTEBORG. Fem matcher utan Joel Lundqvist, och bara en seger vid full tid.

Frölunda skriker efter sin lagkapten, som säger sig vara tillbaka till slutspelet. Från början?

– Eh… till slutspelet, ja, säger han hemlighetsfullt.

Det som först sades vara vila för att låta småskavanker läka har nu blivit fem matchers frånvaro för Joel Lundqvist, och det blir definitivt inget spel mot Växjö (lördag) eller Brynäs (tisdag) heller.

Frölundas formkurva pekar inte direkt uppåt, och utan lagkaptenen och målsprutan Lundqvist har spelet i allmänhet och målskyttet i synnerhet tappat rejält.

– Det är klart att det behövs lite till i vårt offensiva spel. Jag såg vissa sekvenser i dag som såg riktigt bra ut, som Andreas Johnson i den första perioden. Han tar initiativ, driver på i åkningen och kommer till avslut. Det är mer sånt vi behöver, säger Lundqvist efter 0-2 mot Linköping.

120 minuter utan mål

Frölunda har därmed spelat sex perioder i följd utan att göra mål. Trots segern senast mot Luleå krävdes det förlängning och spel tre mot tre för att göteborgarna skulle göra mål. Totalt på de fem matcherna utan Lundqvist har laget lyckats göra åtta mål.

Är du oroad inför slutspelet?

– Nej, självklart vill vi vinna och spela på topp, men vi vet att vi kan och vi har presterat väldigt bra väldigt ofta. Det har varit lite tunnare offensivt på slutet, men vi har några lägen också att sätta dit dem. Gör vi det så är det en annan match.

Det sas från början att du hade olika småskavanker, men det är framför allt ljumskarna du har ont i, eller?

– Eh… nä, jag släpper ingenting. Jag säger ingenting, ni kan fortsätta att spekulera, haha. Men hade jag varit fit for fight så hade jag spelat i dag. Jag kan inte spela just nu, jag går för slutspel och kommer inte säga mer än så.

Men du är hundra på att du är tillbaka till slutspelet?

– Ja.

Från början?

– Eh… slutspel, ja.

Är du orolig att tappa i form när du inte spelar på så lång tid?

– Vad ska jag säga? Får jag välja så är det ju bättre att vara helt fri från skador, det är klart att jag vill  vara hel och spela. Men kroppen får lite tid att verkligen hämta kraft nu, även mentalt behöver jag inte koppla på skallen varannan kväll heller. Så man får se det positivt ur den synvinkeln. Det finns alltid fördelar och nackdelar med allt. Men jag är spelsugen, det är klart att jag går och längtar nu.