Nobbar Växjö – klar för konkurrenten

Hjalmarsson klar för Frölunda

Foto: Bildbyrån
Simon Hjalmarsson till Frölunda
HOCKEY

Simon Hjalmarsson var tidigare och träffade Växjö och sportchefen Henrik Evertsson.

Men han väljer att nobba klubben – istället är Hjalmarsson klar för Frölunda, det bekräftade klubben i dag på sitt officiella Twitterkonto.

Forwarden Simon Hjalmarsson fick sitt definitiva genombrott i Luleå. Sedan fortsatte SHL-karriären i Linköping där han öste in poäng. Men inför säsongen 2014-2015 valde han att lämna Sverige och SHL – istället skrev han på för KHL-klubben CSKA Moskva.

Där har dock poängproduktionen dalar rejält.

Han indikerade tidigt att han ville hem och det har varit ett stort intresse för Hjalmarsson.

– KHL är en bra liga, men SHL är inte så långt efter. Jag skulle inte se SHL som ett nedköp utan det blir mer och mer attraktiv. Många duktiga spelare har återvänt till ligan till nästa säsong, sa Hjalmarsson tidigare till Sportbladet.

"En proffsig klubb"

Och det såg länge ut som att han skulle hamna i Växjö. För han var tidigare i staden och träffade sportchefen Henrik Evertsson.

– Det har ju inte undgått någon att jag träffat Växjö. De gjorde ett intryck som jag hade förväntat mig. En proffsig klubb som kommit långt i sin resa på kort tid, sa Simon Hjalmarsson till Sportbladet 6 juni.

Nobbar Växjö – klar för Frölunda

Men så blir inte fallet.

För i dag klockan 13:00 presenterade seriekonkurrenten Frölunda att de signat Hjalmarsson.

Ett välkommet tillskott för Göteborgsklubben då det mesta under Silly Season handlat om tunga spelarförluster för SM-guldvinnaren.