Frölunda körde över Örebro

HOCKEY

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Frölunda hade lekstuga med Örebro.

Serieledaren vann med hela 5-0.

– Vi har mycket att jobba med... Allt, säger assisterande tränaren Lasse Ivarsson.

Foto: Bildbyrån

Frölunda toppar SHL-tabellen och hemma mot Örebro visade serieledaren att självförtroendet är på topp.

Robin Figren gjorde 1-0 redan efter drygt en minut och innan kvarten var spelad hade siffrorna blivit tredubbla. Sean Bergenheim gjorde sitt första mål i klubben i och med sitt 3-0-mål.

Kedjan med Bergenheim, Christoffer Ehn och Victor Olofsson (totalt fyra poäng) storspelade, och Roger Rönnberg var smått lyrisk efteråt.

"Som en farsa"

– Ehn tycker jag var matchens gigant, och Bergenheim har kommit in som en farsa i den här kedjan, säger Frölundatränaren.

Regerande mästarlaget tappade drygt halva truppen i somras, men mot Örebro såg det ut som under de bästa perioderna i fjol. Bergenheim är imponerad, och ser långt framåt.

– Jag kollade på några matcher på video innan jag skrev på och jag var väldigt imponerad av hur Frölunda spelar med fyra kedjor. Och med det menar jag att varje kedja är stark. Såna lag brukar vara väldigt starka i slutspel. Det var en orsak till att jag skrev på, jag kände att det här laget har en chans att vinna.

"Är bedrövligt"

Siffrorna efter två perioder var 4-0 och i Örebro var man väldigt missnöjda med överkörningen.

– Första perioden är bedrövlig. Det blir en rejäl uppförsbacke och jag tycker inte att det blir så mycket bättre i andra, det är de som går ner i tempo, säger kaptenen Viktor Ekbom i C More.

På presskonferensen efter matchen säger assisterande tränaren Lasse Ivarsson:

– Jag och Johan (Tornberg) får ta på oss den här skiten, vi hade inte förberett spelarna tillräckligt för match tydligen. Till att börja med måste vi ju försöka sätta någon tackling eller få fast dem någonstans på isen. Vi är så klart jävligt missnöjda, vi måste ju bjuda upp till någonting, de åker ju i åttor omkring oss under stora delar av matchen. Det är inte okej.

Till slut vann det formstarka hemmalaget matchen med 5-0.

FAKTA

Frölunda-Örebro

BETYG:

Robin Figren, forward, Frölunda

Har det lossnat för Figren nu? Två mål, fyra totalt på kort tid.

Rasmus Dahlin, back, Frölunda

Vägrar ju att tro på att den här grabben bara skulle vara 16 år gammal…

Henrik Tömmernes, back, Frölunda

Tre assist och som vanligt ett oerhört säkert spel.

Sean Bergenheim, forward, Frölunda

Trevlig comeback i Scandinavium för finländaren. Mål direkt för nyförvärvet.

Victor Olofsson, forward, Frölunda

1+1, farlig och pigga under hela matchen.

Matchens målvakt: Dan Bakala, Frölunda

Hård konkurrens från Örebros två bästa spelare, målvakterna. Men Bakala håller nollan.

Matchen:

Vi snackar överkörning här. Frölunda överlägset i två perioder innan de spelade av den tredje. När Axel Brage byttes ut efter 4-0 så kunde det med normal utdelning ha varit dubbelt så många puckar som ramlat in bakom honom. Julius Hudacek storspelade också, men resten av Örebro var för dåliga. Frölunda har hittat en tidig storform och höll nu nollan för andra matchen i rad. Återigen kanonmatcher från de unga backarna Rasmus Dahlin och Filip Westerlund.

Domare:

Jury: Henrik Lundgren