HV71:S PLAN: JAGA MÅRTS

Uppgifter till Sportbladet: Har kontaktat guldtränaren

1 av 2 | Foto: FOTO: LASSE ALLARD
DÅ: Hyllad guldtränare i HV 71 2004. HV slog Färjestad i finalen med 4–3 i matcher.
HOCKEY

Kenta Johansson försvinner efter säsongen.

Ersättaren kan bli Pär Mårts.

Enligt uppgifter till Sportbladet har HV kontaktat sin gamle guldtränare.

– Med risk för att låta tråkig så kan jag inte kommentera det, säger sportchefen Fredrik Stillman.

Dagarna innan julafton fick ledningen beskedet av Kenta Johansson – det här blir hans sista säsong i HV-båset.

I samma sekund rullade jakten igång på en efterträdare och enligt en källa med insyn i HV kan den efterträdaren bli ”Lill-Kentas” företrädare – nämligen Pär Mårts, som tränade laget säsongerna 2003/04–2006/07 med SM-guldet 2004 som höjdpunkt.

”Måste arbeta aktivt”

HV-ledningen har enligt uppgifterna pratat med Mårts sedan Kenta annonserat att han inte tänker förlänga sitt kontrakt som går ut efter säsongen.

Men sportchefen Fredrik Stillman vill varken dementera eller bekräfta.

– Det är klart att vi nu måste arbeta aktivt med att finna en ny tränare, men samtidigt trivs vi med situationen som den är. Nu ska vi spela den här säsongen, det är den som gäller, och det vore fel att kommentera några eventuella tränarnamn. Det blir bara spekulationer, och jag vill inte hälla bensin på några brasor, säger han.

Anställd av förbundet

Men är Pär Mårts ett intressant namn?

– Som sagt, inga kommentarer, säger Stillman med ett leende.

Mårts är just nu förbundskapten för juniorlandslaget som spelar junior-VM i Kanada och hans kontrakt med det Svenska Ishockeyförbundet går ut efter säsongen 2009/10. I natt spelade småkronorna JVM-premiär mot Finland.

FAKTA

PÄR MÅRTS

Ålder: 55. Klubbar: Som spelare: Västerås och AIK. Som tränare: Västerås, AIK, HV 71, Tre Kronor, Vikingarna, juniorlandslaget. Meriter som tränare: SM-guld med HV 71 2004, VM-silver (som assisterande förbundskapten) 1993 och 1995, VM-brons 1994 och OS-guld 1994 (båda som assisterande), JVM-silver 1992 (som assisterande), JVM-silver 2007.