HV skakade – av utvisningar

Fruktade i power play – men släppte in fyra i boxplay: Det har inte funkat så bra

HOCKEY

Jönköping. HV71:s powerplay är fruktat och omtalat. När det gäller spel i boxplay är laget sämst i Elitserien.

– Vi har ett spel vi litar på. Vi vet exakt hur vi ska agera men det har tyvärr inte funkat så bra, säger David Petrasek.

Foto: Foto: SCANPIX
NÖJD och besviken David Petrasek var besviken på sitt lags spel i boxplay – men framför allt nöjd med att HV vann matchen.

Under förra säsongen vann HV71 utvisningsligan i överlägsen stil. Och det ser inte ut att bli någon skillnad i år. Efter två spelade matcher har man dragit på sig totalt 22 stycken tvåminutersutvisningar. Och även i den tabellen ligger man etta.

– Vi får äta upp det varje match. Det tar på krafterna för dem som dödar alla utvisningar men vi har ett sådant lag. Det är killar som historiskt tar mycket utvisningar och jag är väl tyvärr en av dem.

Hur ska ni förändra det då?

– Man får inte glömma att ofta får vi med oss någon motståndare i båset. Vi pratar om det hela tiden, innan matcherna och under matcherna men vi får helt enkelt bli bättre på att hålla oss på banan

–Det viktigaste är ändå att vinna matcherna, säger David Petrasek och flinar glatt.

”Många onödiga”

HV71:s assisterande tränare Fredrik Olausson är väl medveten om problemet.

– Vi tar för många onödiga utvisningar det är det ingen tvekan om. Något vi får jobba vidare med, säger han.

Man vinner inga matcher i utvisningsbåset men HV är väl undantaget som bekräftar den regeln, laget leder ju faktiskt Elitserien. Lägg till att Per Ledin inte vaknat till liv riktigt ännu och att råbusen Lance Ward snart ansluter till laget också – det lär bli en del boxplayträning för jönköpingslaget under säsongen.