Liv tillbaka i slaget om E4:an

”Jag känner mig pigg och är sugen”

HOCKEY

Stefan Liv är tillbaka i HV71 till derbyt mot Linköping.

Efter att ha vilat två matcher på grund av en sträckning är 28-åringen tillbaka kassen.

– Jag känner mig pigg och är sugen på att spela, säger Stefan Liv till Sportbladet.

Stefan Liv vilade mot Frölunda och agerade båsvakt mot Modo. Resultatet blev två missade trepoängare för serieledaren HV71.

”Är tillgänglig”

Lagom till prestigemötet med Linköping räknar 28-åringen med att vara tillbaka mellan stolparna.Sträckningen i höftböjaren är läkt och Liv är redo för spel.

– Jag är tillgänglig. Jag känner mig pigg och är sugen på att spela.

Just att det är Linköping som står på andra sidan isen lockar Liv extra mycket. Lagens fans ser alltid fram emot prestigemötet som har en tendens att bli riktigt hett.

– Det kommer att bli som vanligt: tufft, tight och en rolig match. Det är alltid kul att spela med Linköping och brukar bli bra matcher. Det är som ett derby.

”Tänker inte på OS”

Att skadeuppehållet inte blev längre är nog tur för Liv. 28-åringen vill spela OS men har tuff konkurrens, inte minst från NHL. HV- målvakten har just nu bara sjunde bästa räddningsprocent i elitserien och måste börja prestera på topp under senhösten om OS-drömmen ska fortsätta leva.

– Det gäller att spela bra om jag ska vara aktuell. Men det är ingen idé att fundera på det utan jag försöker att koncentrera mig på mitt så får vi se.

– Jag spelar i HV i första hand och det ska bli kul att spela igen.