Tedenby fick tre tänder utslagna

Hög klubba kostade HV:s Mattias Tedenby tre tänder

Foto: SCANPIX/PPV
HOCKEY

En otäck situation tre minuter in i andra perioden mellan Linköping och HV 71 kostade HV-stjärnan Mattias Tedenby tre utslagna tänder i överkäken.

– Det är risker en hockeyspelare får ta. Men själva situationen var en ren olyckshändelse, säger Canal Plus expertkommentator Leif Boork.

Förseelsen resulterade i en felaktig utvisning på 2+2 minuter för Daniel Fernholm – det var Nicklas Hävelid som var den skyldige – och då passade även HV 71 på att kvittera hemmalagets 1–0-ledning genom David Petrasek. Hävelids klubba tog högt upp i Tedenbys mun och obehagliga scener utspelade sig när Tedenby for upp av smärta och snabbt tog sig till båset för behandling.

Tänderna låg på sargkanten

Canal Plus reporter vid rinkside berättar om tre utslagna tänder och mycket blod. Tandläkare var snabbt på plats för att behandla Tedenby och tänderna lades upp på sargkanten. Mattias Tedenby fick tidigare sina framtänder utslagna när han spelade med Juniorkronorna. I dag rök tandbryggan som har fungerat som ersättning. Tedenby fortsatte dock att spela senare i perioden.