HV: Vi behöver några enkla segrar också

Foto: SCANPIX
Andreas Falk assisterade till HV71:s första mål.
HOCKEY

Gävle. HV71 försvarade sin serieledning när Linköping rycker allt närmare.

– De får vinna enkla matcher, medan vi får kämpa in i sista sekund i varje match, vi skulle också behöva ett par enkla segrar, säger HV71:s assisterande tränare Thomas Ljungbergh.

HV 71 drömmer om att få vinna några enkla matcher och inte slita så hårt på spelarna nu när spelare som Per Ledin, Lance Ward, Jukka Voutilainen, Johan Björk och Per Gustafsson är skadade.

– Ja, det vore skönt för oss att få någon enkel resa ibland också. Så här långt fram i december är det mycket strid och det ska bli skönt med ett uppehåll, säger Thomas Ljungbergh.

Efter två jämna perioder kunde HV71 lägga in en högre växel i tredje och vinna mot Brynäs. Mattias Tedenby slog in den viktiga kvitteringen strax innan första perioden var slut efter att först ha missat ett friläge.

”Gått trögt på slutet”

– Det här var en mycket viktig seger för oss eftersom vi gått trögt på slutet. Vi började säsongen bra då allt studsade vår väg. Nu får vi inte en enda lätt match och vi vill gärna gå till julvila som serieledare och inte släppa förbi oss Linköping, säger Mattias Tedenby.