”Har han ens sett matchen”

Ledin rasar mot disciplinnämnden och domarchefen: ”Jag är dömd på förhand”

HOCKEY

JÖNKÖPING. Per Ledin missade matchen mot Djurgården men hann ändå med att dela ut ett par smällar. Den här gången riktade mot disciplinnämnden och Elitseriens domarchef Lars-Johan Ryhed.

– Har han ens sett matchen? De går ut i tidningarna och uttalar sig och det känns som att jag är dömd på förhand. Ett ytterst märkligt uttalande, säger Per Ledin.

Foto: KAI REHN
AVSTÄNGD Per Ledin var den enda spelaren som blev avstängd efter bråket i matchen mellan HV 71 och Luleå.

Det var efter slutsignalen i HV 71:s match mot Luleå som Cam Abbott sköt ett skott mot Andreas Andersson i HV-målet. Per Ledin reagerade snabbt mot Luleå­spelaren och flög på honom direkt.

”Startade bråket”

Efter det var det brottningsmatch där i stort sett varenda spelare var inblandad men det var bara Per Ledin som blev avstängd.

– Ledin bedöms vara den som startade allt, sa Lars-­Johan Ryhed till Sportbladet i går.

Ett uttalande som gör Per Ledin förbannad.

Grovt matchstraff

– De har varit väldigt noga med att spelare och tränare inte får uttala sig om domarna men nu väljer Ryhed att gå ut till tidningen. Det är ju de som drar upp den här diskussionen igen, säger HV:s stjärnspelare.

Per Ledin fick grovt matchstraff för sin fight med Cam Abbott vilket direkt gav honom avstängning i en match.

I dag tar disciplinnämnden beslut om det blir fler matcher.

”Kan bli farligt”

– De tycker att jag startar allting. Men vad sänder det ut för signaler? Att det är okej att skjuta puckar efter slutsignal eller avblåsning, det kan bli en farlig utveckling om det anses som okej, säger Ledin, som hoppas att det inte blir en längre avstängning.

– Det är bara att gilla läget. Men snacka om att sitta på förhand och slå med klubban i bordet. Det funkar inte så här, det kan det inte göra, säger Per Ledin.