Lurad – tre gånger

Här hittar Djurgården Liv:s svaghet

Släppte fyra Stefan Liv släppte in fyra mål mot Djurgården. Tre gick in i hans vänstra kryss. FOTO: JIMMY WIXTRÖM
HOCKEY

Tre av fyra mål släppte Stefan Liv in vid plocken.

HV 71-målvakten svaga punkt.

Nu har Djurgården läst sönder HV-målvakten och hittat hans svaghet.

Djurgården vann relativt enkelt i går på Hovet.

Mycket tack vare en frisk offensiv och att samtliga formationer i laget producerade och bidrog på isen.

Men Djurgården har också gjort hemläxan. ­Efter sju matcher den här säsongen, elitserien och Nordic Trophy, kan Djurgården HV 71:s försvar.

Och de kan Stefan Liv.

Tre av de fyra målen i går i den första SM-finalen var skott som gick in på Stefan Livs högra sida, sett framifrån. Djurgården har noterat att Liv ger en lucka vid plocken och det var de inte sena att utnyttja.

HV 71-målvakten gillade inte att skotten gick in på samma ställe och nonchalerade att det skulle vara en svag punkt hos honom.

– Det var nog mest tillfälligheter att puckarna gick in där. Jag kände i alla fall inte att det var någon medveten taktik från deras sida, säger han.

Marcus Nilson var på gott humör efter matchen och var givetvis nöjd med det avgörande målet och att Liv fick kapitulera fyra gånger om.

– Vi spelade bra, speciellt i den första perioden. Men jag tyckte vi även var bättre under hela matchen sett, ­säger Nilson.

Han sa att det inte var någon uttalad taktik att skjuta högt vid plocken och att man skjuter högt på alla målvakter.

Ser vi till statistiken så är Livs svaghet höga skott vid plocken. Dif har gjort 19 mål på honom den här säsongen. Åtta har gått in vid plocken.

FAKTA

Målen vid plocken – så gick de till

1–0

Andreas Engqvist trampar runt ordentligt vid 7.49 i första perioden. Engqvist för pucken av Krüger nere i sargrundeln och åker in mot Stefan Liv i en båge. Engqvist är iskall och väntar ut Liv. Till slut sätter han pucken högt över Stefan Livs plock.

2–1

Målchansen uppstår när Marcus Nilson är snabb ner i HV:s zon och forecheckar fast pucken och lurar HV-backen. Han skickar pucken snett inåt till Marcus Ragnarsson som direktskjuter i mål från nära håll. Visst gick pucken in vid Stefan Livs plock.

3–1

Marcus Nilson. Oscar Eklund visar prov på fint spelsinne när han ser att Marcus Nilson är fri högt upp i banen. En perfekt passning och Nilson prickskjuter in målet i Livs kryss, ovanför plocken.