Så ska HV 71 slå tillbaka på läktaren

Slipshuliganer och vitklädd publik

HV publiken ska slå Djurgårdens.
HOCKEY

Slipshuliganerna i Kinnarps Arena har retat gallfeber på hela hockeysverige.

Men Djurgårdens spelare hävdar att de inte är skraja.

– De brukar kasta in programblad och lite allt möjligt i båset, men det är bara bra, då får man ju gratis matchprogram. Stämningen i Kinnarps är som en skollagsmatch jämfört med trycket på Hovet, säger Christian ”Fimpen” Eklund.

Stolsraden bakom motståndarlagets avbytarbås i Kinnarps Arena – där det sitter egna företagare en bra bit upp i samhällsskiktet – är ökänd. Niklas Wikegård, Leif Boork, Peter Popovic, Challe Berglund och Jacob Markström är bara några av de personer som kan intyga hur publiken skrikit könsord, spottat och kastat in föremål i båset.

Djurgårdens Nicklas Danielsson vet vad som väntar i kväll.

– Man kan nästan tro att det är pack som sitter där. De står och hänger över sargen och gnäller, men det är inget vi bryr oss om, säger Danielsson.

Christian Eklund menar att slipshuliganerna bara är något som sporrar:

– Det brukar kastas in programblad och lite allt möjligt i båset, men det är man van vid nu. Jag tycker bara att det kul. Och vinner man är det ännu roligare.

Kontrar med vita t-shirts

Enligt HV:s presschef Daniel Wengel har klubben tagit tag i problemet:

– Det är naturligtvis inte acceptabelt att kasta in saker, men vi har pratat med publiken, rett ut saker och ting, och nu har vi ganska bra pejl på dem. Vi har säkerhetsvakter som agerar om det hettar till och den här säsongen har det varit ganska lugnt.

Hovet färgades i den första finalen i Djurgårdens färger rött, blått och gult. I kväll kontrar HV71 med att dela ut vita t-shirts till alla åskådare i Kinnarps Arena.

– Det blir vita t-shirts med en HV-logga på. Det blir mäktigt, säger presschefen Daniel Wengel.

– Det var en fin publik i Stockholm, men vi har en minst lika bra publik i Jönköping, säger tränaren Janne Karlsson.

FAKTA

Sagt om slipshuliganerna i Kinnarps Arena

Leif Boork, före detta tränare, numera expert:

– Miljön är allmänt otrevlig och smågrisig. Att det kommer en del glåpord och att publiken hejar på sitt lag hör till. Men några av de här personerna går över gränsen rejält.

Peter Popovic, tränare i Södertälje:

– Jag är en känslomänniska så jag vrålade tillbaka så gott jag kunde. Men man kan ju inte börja slåss med någon i publiken, där går gränsen.

Jacob Markström, målvakt i Brynäs.

– Jag tycker att det är kul att komma hit för det är alltid bra tryck. Men att spotta på en när man går av isen är bara pinsamt.

Niklas Wikegård, före detta tränare i Djurgården, nu expert:

– Publiken i Jönköping kan vara rent ut sagt för jävlig. Fråga mig, jag vet. Man hade bara lust att kliva upp på läktaren och sopa till idioterna. Det var livsfarligt att stå där. Det värsta var att det satt höga chefer och gjorde bort sig, har Niklas Wikegård berättat tidigare.

Challe Berglund, tidigare tränare i Timrå:

– Dom är riktigt korkade i huvudet.