”Värsta och bästa matchen jag spelat”

Stefan Liv lättad efter segern

HOCKEY

JÖNKÖPING. HV:s målvakt Stefan Liv uttryckte det alla kände.

– Det här var den värsta och bästa matchen jag varit med om.

Foto: BILDBYRÅN

Det blev på nytt i den här finalserien en helt osannolik match. HV spelade ut Djurgården i första perioden, vann skotten med 16–4 – men Djurgården ledde med 1–0.

Och efter bara 2.20 i andra stod det plötsligt 3–0 efter att Kristofer Ottosson prickskjutit 2–0 och Jimmie Ölvestad styrt in 3–0. Målen kom med bara 36 sekunder mellanrum.

– Vi var ute på parkeringen. När de gjorde 3–0 kändes det som att de hade full kontroll på matchen och vi kände oss ganska molokna, säger Stefan Liv.

Supervändning

– Jag fick jobba för varje räddning, fick inget gratis. Målen var frustrerande. Med lite flyt tar jag dem, men det kändes som att det var en sån dag, säger Liv som släppte in tre av de sex första skotten emot sig.

Men HV kom tillbaka innan andra perioden var över. Ullström styrde in 1–3, Voutilainen pricksköt 2–3 och Laine snirklade in 3–3 i box play efter att två Djurgårdenspelare krockat på offensiv blå.

– Det är starkt av oss att ta sig tillbaka. Vi hade inget att förlora i det läget, det var väl vår räddning, säger Stefan Liv.

”Väldigt trött och seg”

Men dramat var inte över – långt ifrån.

– Sedan får de ändå 4–3 när vi går bort oss lite. Och sedan får vi ett skitmål när Oscar missar pucken.

Det blir en del vändningar när du summerar.

– Ja, men det säger väl det mesta om den här jävla matchen...

Till sist slutade det dock väl för Liv och HV när Martin Thörnberg avgjorde 3.02 in på sudden death.

– Det hade varit oerhört tungt att förlora i dag igen. Jag kände mig väldigt trött och seg i dag, säger Stefan Liv som kan somna gott.

Nu har HV chansen att avgöra på Hovet på lördag.