HV-fans stoppas

Portas av Dif – kan missa guldfirandet: ”Är en ren hämnd från deras sida”

Foto: SCANPIX
TROTSAR FÖRBUDET  Dif vill stoppa HV-fansen – men Jönköpingslagets klubbledning uppmanar supportrarna att åka ändå.
HOCKEY

JÖNKÖPING. Ett storbråk har blossat upp mellan finallagen.

Nu stoppar Djurgården HV-fansen från matchen i morgon.

– Det är en ren hämnd från Djurgården. Vi kommer att skicka upp våra supporterbussar som planerat. Vi ska ta guld och våra fans ska få vara med och fira, säger HV 71:s ordförande Hans-Göran Frick.

Publikbråket mellan klubbledningarna fortsätter. Bakgrunden går att läsa här intill, och nu kommer nästa drastiska åtgärd.

På Djurgårdens hemsida står det att läsa att HV?71:s fans inte är välkomna till Hovet i morgon.

Anledningen är att de ska ha misskött sig i Globen i måndags.

Guldläge för HV

Matchen i morgon kan avgöra hela finalserien.

Vinner HV 71 tar klubben sitt fjärde SM-guld – och matchen kan alltså spelas utan några HV 71-supportrar i arenan.

HV71:s ordförande Hans-Göran Frick är mycket irriterad på Djurgårdens beslut. Under torsdagen har han haft tät kontakt med Djurgårdens ordförande Mats Larsson i supporterärendet, men de båda har inte kunnat komma överens.

”Inga bilder som visar”

– Djurgården anger att det skulle ha varit problem med våra fans på Globen i måndags. Men de kan inte visa några bilder eller dokument som bevisar det. Det är en ren hämnd från Djurgårdens sida, säger Hans-Göran Frick.

Han står på sig och hävdar att Djurgården inte har rätt att stoppa HV-fansen.

– Jag har pratat med vår supporterförening och fansen kommer att åka som planerat. Djurgården kan inte stoppa våra fans, säger Frick.

Djurgårdens vd Jan Ednertz eller ordförande Mats Larsson gick inte att nå sent i går kväll.

FAKTA

DETTA HAR HÄNT

Final 2, Jönköping 17 april: Djurgårdens fans placeras på ett etage ovanför vanliga HV-supportrar i Kinnarps Arena. Det uppstår bråk mellan fansen. Djurgårdarna kastar öl på HV-fansen, som bland annat svarar med att kasta upp en flaska till Stockholms-klacken. Flaskan träffar en 17-åring i ögat.

Final 3, Globen 19 april: HV 71 vinner i förlängning. Matchen är nära att att avbrytas när saker, mestadels mynt kastats in på isen och bland annat träffat HV-spelare. Djurgården uppger att HV-fans misskött sig och att de kastat saker på hemmapubliken. Bland annat ska en Dif-supporter tvingats uppsöka sjukhus för att sy efter att ha träffats i huvudet av ett föremål.

Final 4 och 5, 21–22 april: Inga organiserade resor med djurgårdare är välkomna till Kinnarps Arena. Till en början är Dif och HV överens om supporter-bojkotten, men sedan svänger Dif och vill att deras fans ska få komma på matchen, speciellt till final 5. HV71 säger nej, bland annat efter de tumultartade scenerna i Globen.

Final 6, 24 april: Inga HV 71-fans är välkomna till Hovet när finalserien kan avgöras.

ARTIKELN HANDLAR OM