Miljonregn – i bonusar

Liv för drömlön i KHL

HOCKEY

Sportbladet kan avslöja drömkontraktet som väntar för Stefan Liv, 29.

En årslön på fem miljoner kronor – efter skatt.

Och chans till ytterligare flera miljoner kronor i bonus.

Foto: KAI REHN
Stefan Liv fick skadade sig redan på uppvärmningen.

HV 71 blir av med ännu en guldhjälte. Sedan tidigare har David Petrasek och Björn Melin lämnat svenska mästarna för spel i Ryssland och nu är även Stefan Liv klar för spel i KHL.

Målvaktsstjärnan – som tagit tre SM-guld med HV71 (2004, 2008 och 2010) – har bestämt sig för att flytta till Sibir Novosibirsk.

”Spännande för mig”

Klubben gick i går ut på sin hemsida och skrev att övergången är klar.

– De har scoutat mig sedan i julas och har gett ett gott intryck. Det här blir en spännande utmaning för mig, säger Stefan Liv till Sportbladet.

Stefan Liv har spelat i HV?71 sedan 1995 med undantag av ett försök att slå sig in Detroit säsongen 2006–2007. Men Liv nådde bara till farmarlaget Grand Rapids Griffins.

Nu gör han ett nytt försök utomlands – i den penningstarka ryska ligan. Liv kommer, enligt uppgifter till Sportbladet, att få en årslön på cirka fem miljoner kronor – efter skatt.

Slog slutspelsrekord

Sportbladet kan även avslöja att ettårskontraktet innehåller väl tilltagna bonusar. Liv – som under slutspelet slog Henrik Lundqvists rekord i antal hållna nollor – får till exempel 5 000 dollar (drygt 40 000 kronor) för varje gång han håller nollan.

ARTIKELN HANDLAR OM

HV71