Drömlönen: tio miljoner

Bremberg valde HV 71: ”Jag är nöjd med dealen”

HOCKEY

Här är Fredrik Brembergs drömkontrakt med HV71.

Enligt uppgifter till Sportbladet värderas den 36-årige hockeystjärnans tvåårskontrakt till nästan tio miljoner kronor.

– Det är ett SM-guld som lockar men jag är nöjd med dealen, säger Bremberg till Sportbladet.

Foto: Foto: PETER WIXTRÖM
Trivs i sin nya omgivning.

Bremberg-gate är över.

Efter veckor av spekulationer och förhandlingar blev det i går klart att de regerande mästarna HV71 vann fajten om hockeystjärnans signatur.

Enligt uppgifter till Sportbladet kan Brembergs kontrakt, vid bonusar inräknat, värderas till drygt tio miljoner kronor. Det innebär att forwarden vid framgång kan håva in nästan 300 000 kronor i månaden.

Drömmen: guld

Södertälje var länge med i dragkampen om den förre Djurgårdsspelarens signatur men var slutligen tvungna att kasta in handduken. Enligt uppgift kunde klubben ”bara” erbjuda en månadslön kring 200 000 kronor.

Men glöm monsterkontraktet. Främst var det en dröm som avgjorde Brembergs klubbval.

Nämligen den om ett nytt SM-guld.

– HV71 är en välskött klubb där jag kan vinna guld. Det var det som avgjorde. Det är riktigt inspirerande och en stor utmaning för mig. Dealen jag fick är bra, mer säger jag inte, säger Bremberg.

Hade du kunnat få ett mycket bättre kontrakt om du valt ett KHL-lag?

– Nja, det vet jag inte. Men jag är nöjd med att det blev HV71.

”Djungelns lag”

Faktum är att KHL skrevs av snabbt trots en dialog med två klubbar.

Brembergs mardrömssejour i Ryssland i fjol, när han kickades från HK Atlant efter bara en månad, gjorde att han blev avskräckt att återvända till Ryssland.

– Det var väldigt kaosartat för mig då. Det är djungelns lag som gäller där borta och man sätter sig inte på ett flyg dit med ett leende på läpparna direkt. I bland är det så osäkert där att man inte ens vet om man får lön, säger Fredrik Bremberg.

FAKTA

ELITSERIENS TIO HETASTE VÄRVNINGAR

1. Rickard Wallin forward Färjestad

Färjestads värvningsjackpott kröntes med centerklippan Wallin. Med sina tydliga ledaregenskaper är Wallin den som ska gå i bräschen när FBK siktar på SM-guld.

2. Christian Berglund forward, Färjestad

Efter säsonger av tjat från sportchefer och fans är han nu tillbaka i Färjestad. Med sin kaxiga spelstil kommer Berglund bli ett tillskott i poängproduktionen.

3. Martin Sevc back, Färjestad

Publikfavoriten är tillbaka i Karlstad. Den hårt arbetande liraren var het på spelarmarknaden men slutligen vann FBK kampen om backklippan. Vid Sevc två tidigare sejourer i FBK har det slutat med guld – knappast en slump.

4. Fredrik Bremberg forward, HV71

En av de största hockeybomberna i år. Bremberg hade flera kontraktsförslag att ta ställningen till men valde slutligen att skriva på för HV71 som enligt uppgift lockade med ett monsterkontrakt.

5. Mikko Luoma back, HV71

Efter en kort sejour i Ryssland är Luoma tillbaka i HV71. Han drar ett tungt lass i defensiven och är samtidigt är en pålitlig poängplockare. Med Luoma i laget får HV71 en klasspelare i försvaret som sällan gör en dålig match.

6. Jonas Frögren back, Färjestad

Efter två säsonger i Kanada återvänder nu den defensiva kuggen till Färjestad. Med kraftpaketet som en defensiv polis kommer FBK tajta till backspelet ännu mer.

7. Ilkka Pikkarainen forward, Timrå

Storväxt och temperamentsfull forward som förra säsongen noterades för 31 matcher med NHL-laget New Jersey Devils. Att Timrå lyckades knyta till sig den hårt arbetande energiliraren får ses som en liten skräll.

8. Nils Ekman forward, Djurgården

Senast Ekman lirade i Dif var under lockouten. Men nu är den skridskoskicklige anfallaren tillbaka. Med Ekman i truppen får Djurgården en rutinerad lirare som spetsar till anfallsspelet.

9. Juuso Hietanen back, HV 71

Lämnade Brynäs för mästarlaget. Hietanen är en pålitlig poängplockare som är nyttig i powerplay. Förhoppningen är att han ska minska glappet efter KHL-flyktade backen David Petrasek.

10. Daniel Larsson målvakt, HV 71

Stefan Liv försvann till KHL. Då signar HV71 Daniel Larsson. Larsson har tidigare representerat Djurgården och de två senaste säsongerna var han i Grand Rapids. Kan mycket väl bli ett utropstecken i HV71.