Guldhjälten kan missa hela hösten

Riskerar operation: ’Kan bli borta ett bra tag’

HOCKEY

Svenska mästarna HV71 har fått en mardrömsinledning på försäsongen.

För en månad sedan slet Mikko Luoma av hälsenan.

Och enligt uppgifter till Sportbladet kan fjolårets guldhjälte Teemu Laine, 27, bli borta hela hösten.

Foto: Foto: BILDBYRÅN
skadad Teemu Laine sköt SM-guldet till HV 71 i sjätte SM-finalen mot Djurgården i våras. Men en skada från fjolåret plågar honom fortfarande.

Jönköpingslaget har haft en tung start på försäsongen.

Det började för ungefär en månad sedan med att den nygamle backen Mikko Luoma slet av hälsenan i en lekfull badmintonmatch mot junioren Jesper Williamsson. Nu har turen – eller snarare oturen – kommit till forwarden Teemu Laine som nu i dagarna ska utreda en ljumskskada.

– Det är en gammal skada som han hade problem med under förra säsongen som nu ska utredas, säger HV:s läkare Lars-Göran Hassel som inte vill spekulera i vad det kan innebära för Laine, men enligt uppgifter till Sportbladet kan guldhjälten bli borta hela hösten.

Avgjorde finalen

Hassel fortsätter:

– Än så länge vet vi ingenting, men det är klart att om det visar sig att han behöver operation är det självklart allvarligt och då kan ha bli borta ett bra tag. Men det är för tidigt att spekulera.

Laine, den finske fowarden som avgjorde SM-final nummer sex på Hovet i april, gjorde 29 poäng (15+14) på 45 matcher i grundserien för HV.