HV vann – men fick ny skadesmäll

Fredrik Bremberg klev av ljumskskadad

Foto: PETER WIXTRÖM
Bremberg.
HOCKEY

Positivt: HV71 vann över Tappara, trots åtta man på skadelistan.

Negativt: Stjärnan Fredrik ”Linkan” Bremberg tvingades kliva av med ljumskkänningar, så nu saknas nio man i lördagens match mot TPS Åbo.

– Det är inget ”Linkan” har känt av tidigare. Nu sitter vi och pular för att få ihop lag, säger tränaren Janne Karlsson till Sportbladet.

Serieledande HV rivstartade matchen i European Trophy och ledde mot jumbon Tappara med 2–0 redan efter 4.21. Jukka Voutilainens passning styrdes i mål av en Tappara-back och André Petersson vispade in 2–0 från kanten.

Men sedan slappnade HV av – och bara 2.34 senare var det kvitterat efter slappt agerande från HV-målvakten Andreas Andersson.

– Vi började bra, men sedan tog jag en utvisning. Då tappade vi. Men vi fick en utskällning efter första och det var vi värda, sa HV-kaptenen Johan Davidsson till Viasat Hockey.

”Får samla ihop gänget”

I andra återtog HV kommandot när Kris Beech styrde in Adam Almqvists backskott. Men återigen kvitterade Tappara då Andersson släppte in Juusoo Antonens styrning mellan benen.

Matchen gick till förlängning där blott 18-årige Jesper Fasth klev fram och stänkte in avgörandet i power play.

– Det känns skönt att vi kan vinna trots så många borta. Kul att andra kliver fram, Jesper var värd att få avgöra, säger Karlsson.

HV avslutar på lördagen gruppspelet mot TPS Åbo.

– Trots att vi leder gruppen är vi inte klara eftersom arrangörerna Salzburg tar en friplats. Det är rena getingboet.

Försöker hitta ljusglimtar

Sedan tidigare har HV71 Mikko Louma, Teemu Laine, Nichlas Torp, Per Ledin, Jusso Hietanen och Lance Ward på skadelistan. Inför fredagens match försvann Martin Thörnberg med magsjuka och Kamil Piros med ryggskott.

I början av andra perioden tvingades dessutom stjärnan Fredrik ”Linkan” Bremberg kliva av ljumskskadad.

– Jag hoppas och tror att det inte ska vara någon långvarig skada. Man får försöka hitta de små ljusglimtarna. Men han spelar inte mot TPS, säger Janne Karlsson.

FAKTA

European Trophy:

HV71–TAPPARA 4–3 efter förlängning (2–2, 1–1, 0–0, 1–0)

Mål, HV: Jukka Voutilainen, André Petersson, Kris Beech, Jesper Fasth.