Ledins sågning tände mästarna

HV gjorde tre mål efter utspelet: ”Sa bara sanningen”

HOCKEY

JÖNKÖPING. Efter två perioder klev Per Ledin fram och sågade hela laget på storbildsskärmen.

Då vaknade HV 71 och gjorde tre mål.

– Jag sa bara sanningen, säger Ledin.

Foto: PIC-AGENCY
Per Ledin fastställde slutresultatet 4–1 hemma mot Södertälje i en match där tre av målen kom efter att han skällt ut sina lagkamrater. ”Skönt att det gav resultat”, sa Ledin själv efteråt.

Långsamt, fegt och mängder med felpass. Serieledarna blev klart störda av

Södertäljes tajta defensiv och aggressiva press.

Efter två perioder och ställningen 1–1 tröttnade Per Ledin på sitt lags insats.

I pausintervjun, som sändes på storbildsskärmarna i Kinnarps Arena, sparade han inte på krutet utan sa precis vad han tyckte.

– Det är bedrövligt. Vi åker för lite skridskor och ja, det mesta är för dåligt. Vi måste tuffa till oss. Nu står vi som statister där ute, fräste Per Ledin bland annat.

Utspelet fick önskad effekt. HV 71 gick ner på tre kedjor och satte högsta fart när pucken släpptes.

Femte målet

Åtta minuter senare prickade Fredrik Bremberg in 2–1 via en skridsko, hans femte mål på tre matcher. Teemu Laine ökade på från nära håll kort därpå.

Per Ledin lade själv in 4–1 i öppen kasse och fastställde slutresultatet.

HV 71:s tredje period var en ren styrkedemonstration.

– Vi hade några procent till att ge. Skönt att det gav resultat, säger Ledin, som i omklädningsrummet efter lagets femte raka seger fick frågor om pausintervjun.

– Jag sa bara sanningen. Man kände ju själv att man ville åka och jaga och tackla Södertäljespelarna, men vi hamnade i ett mellanläge och kom inte ända fram i de två första perioderna. Vi var tvungna att börja göra grundjobbet och mala ner dem.

Drar ifrån i tabellen

Jönköpingsgänget drar nu ifrån i tabellen. På tisdag väntar Luleå hemma och sedan är det dags för fyra raka bortamatcher.

– Därför är det skönt att vi samlar på med poäng i kistan. Vi har en enorm trygghet i laget för tillfället, säger assisterande tränaren Thomas Ljungbergh.

ARTIKELN HANDLAR OM