Ratad från JVM – då glänser han

Almqvist: ”Jag försökte visa att de gjorde fel”

Foto: Foto: SCANPIX
REVANSCH Petad från juniorlandslaget men i elitserien gör Adam Almqvist(till höger) succé med HV71.
HOCKEY

Sex poäng på 29 matcher.

Då ratades Adam Almqvist från JVM-truppen.

Och plötsligt lossnade det poängmässigt – fem poäng på sex matcher – för 19-åringen.

– Jag försökte visa att de gjorde fel som inte tog ut mig, säger HV-backen som ligger tvåa i elitseriens plus/minus-liga.

Adam Almqvist, 19, fick sitt stora genombrott i fjol. På 16 slutspelsmatcher gjorde han elva poäng. Många trodde att han skulle vara given i årets JVM. Men när truppen skulle bantas petades den spelskicklige backen.

– Jag var jävligt besviken. Det var ett stort mål för mig, det kändes helt okej och jag trodde jag skulle komma med, men ... Trist, men så är det ibland. Det kan inte gå uppåt hela tiden, säger Almqvist.

Tog det på rätt sätt

Som tog petningen på bästa sätt. Under elitseriens första 29 omgångar gjorde han sex poäng. Medan kompisarna var på andra sidan Atlanten och spelade junior-VM svarade Adam Almqvist för fem poäng på sex elitseriematcher.

– Man kan inte lägga sig ner och dö. Det var bara hem och försöka visa att de gjorde fel som inte tog ut mig. Och jag hade en liten streak, jag tror jag gjorde fem poäng i fem matcher i rad. Skönt att poängen trillade in, annars har det varit tunt på den fronten.

Är du besviken på din poängproduktion?

– Ja det måste jag säga och jag har ju inte gjort något mål än, säger han.

Och det är något 19-åringen får höra av sina lagkamrater.

– Jag tror inte det är så många som vet om det som tur är, haha. Men de som vet kan man få sig en känga av. ”Liket” (Johan Lindström) brukar vara på mig. Jag missade ett läge mot Timrå och då sa han att jag aldrig kommer att göra mål denna säsong, säger Almqvist och ler.

Luleå väntar

Även om han inte har gjort något mål ligger han tvåa, efter lagkompisen Pasi Puistola, i den prestigefyllda plus/minus-ligan.

– Det är skönt om man är med i toppen, säger Almqvist.

Som hoppas att premiärmålet kommer mot Luleå i kväll.

ARTIKELN HANDLAR OM