Vred sig i plågor efter knäskadan

Jesper Fasths krock slutade i smärta

HOCKEY

HV71:s effektivitet sänkte Linköping.

Men matchen stördes av två allvarliga knäskador på Jesper Fasth och Jari Tolsa.

– Han har ont, säger HV-tränaren Janne Karlsson om Fasth.

De två första perioderna skördade varsitt offer med varsin knäskada. Matchen var inte många minuter gammal innan förste man fick kliva av. Linköpings Jari Tolsa krockade knä mot knä med en HV-spelare i offensiv zon, och blev liggande. Tolsa fick föras av isen på bår.

Fastnade under Molinder

Den värsta olyckan drabbade dock HV71:s JVM-stjärna Jesper Fasth i mittenakten. Fasth kämpade om pucken med Linköpings Andreas Molinder, men de båda föll och Fasth såg ut att fastna med benet under Molinder och vred sedan till knät ordentligt. Fasth hade till synes rejält ont, och fick föras ut i omklädningsrummet.

– Han har ont, konstaterade HV71:s tränare Janne Karlsson till Canal plus inför den tredje perioden.

Enligt uppgifter till Canal plus drabbades båda spelarna av ledbandsskador, vilket innebär minst tre veckors frånvaro. Tufft för framför allt gästerna, som fick forward nummer fem på skadelistan.

Matchen vann HV71, främst tack vare fin effektivitet. Laget gjorde hälften av målen i den första perioden. Jesper Fasth kunde dundra in ettan från backposition, efter bara ett par minuter.

”Inte tillräckligt effektiva”

Men det var mål nummer två för HV71 som var en riktig delikatess. Gästerna kom på en kontring, och Kris Beech slog en mycket vacker flippass över till Johan ”Liket” Lindström som kunde raka in pucken.

Matchen konstigaste mål stod dock Linköpings Michael Holmqvist för, ett mål där HV-målvakten Daniel Larsson nästan borde fått assistpoäng. Larsson åkte ut för att stoppa pucken bakom kassen, men missade, och Holmqvist kunde sno åt sig pucken och lägga in den i ett tomt HV-mål.

Och efter matchen hade Linköpingstränaren Hans Särkijärvi analysen klar för sig.

– Vi var inte tillräckligt effektiva i avsluten, vi var inte tillräckligt mycket inne på mål, samtidigt som vi möter ett effektivt HV71, säger han till Canal plus.

ARTIKELN HANDLAR OM