”Svårt att gå in och trolla när man bara får spela några minuter varje period”

Fredrik Bremberg om motgångarna i HV 71

HOCKEY

Det fortsätter att gå tungt för forwardstjärnan Fredrik Bremberg som fick sparsamt med speltid mot Modo och återigen lämnade isen poänglös.

– Jag är inte alls nöjd med vad jag har presterat så här långt och det är frustrerande för jag har väldigt höga krav på mig själv vet vad jag är kapabel till, säger han.

Foto: jimmy wixtröm

Förväntningarna var skyhöga på Fredrik Bremberg – vars tvåårskontrakt enligt uppgifter till Sportbladet är värt uppemot tio miljoner kronor – när han skrev på för HV 71 i somras.

”Katastrofalt dåligt”

Den 37-årige forwarden har dock inte alls lyckats att leva upp till dem. På tio matcher har det bara blivit två poäng. Det är han långt ifrån nöjd med.

– Det är katastrofalt dåligt, säger Fredrik Bremberg med en suck och fortsätter:

– Jag är inte alls nöjd med vad jag har presterat så här långt och det är frustrerande för jag har väldigt höga krav på mig själv vet vad jag är kapabel till. Jag har inte varit i närheten av den nivå jag vet att jag kan spela på.

Någon förklaringen till varför det har gått så tungt har han dock inte.

– Jag vet faktiskt inte vad det beror på och har ingenting att skylla på. Det gick ganska bra för mig under försäsongen och formen är bättre än vad den har varit på flera år, säger Bremberg.

Den tunga starten på säsongen har gjort att han fått mindre och mindre speltid.

Bara 13 minuters spel

I gårdagens match mot Modo fick han bara spela 13 minuter.

– Jag gjorde definitivt inte någon höjdarmatch men det är svårt att gå in och trolla när man bara får spela några minuter varje period, säger han och tillägger:

– Men det är tränarna som bestämmer och de gör det de tror är bäst för laget. Det enda jag kan göra är att jobba på och hoppas att det lossnar till slut.

”Ha lite tålamod”

– Ingen av oss är nöjda med säsongsstarten, hela laget måste höja sig ett par snäpp, men han kämpar på bra och gnäller inte. Vi måste försöka ha lite tålamod med honom, säger tränaren Jan Karlsson.

ARTIKELN HANDLAR OM