Därför petar han Larsson

Tränare Karlsson har tappat
förtroendet för stjärnkeepern

Foto: SCANPIX
i kylboxen Daniel Larsson var petad i måndagens första SM-kvartsfinal mot AIK. Och landslagsmålvakten, som varit ordinarie under hela säsongen, kommer få nöta bänk i kväll igen då HV 71 gästar Hovet.
HOCKEY

LULEÅ. En svag avslutning av grundserien och osäkerhet kring Daniel Larssons förmåga att växa i slutspelet.

Därför petar Jan Karlsson sin stjärnmålvakt.

Enligt Sportbladets uppgifter är det vare sig en skada eller en konflikt med tränaren som ligger bakom bänkningen av landslagsmålvakten.

Daniel Larsson, 25, har varit HV 71:s givna förstaval under säsongen och även varit med i samtliga landslagsturneringar med Tre Kronor.

Men när slutspelet inleddes i måndags valde HV-tränaren Jan Karlsson överraskande att bänka Larsson – och i stället satsa på den ständige andremålvakten Andreas Andersson, 31.

Vilda spekulationer

Beslutet om att bänka Larsson satte genast i gång spekulationer om orsaken.

– ”Danne” har inga problem med någon skada, och vet inte varför han inte får spela. Han har inte fått någon motivering av tränaren, säger en källa med god insyn.

Enligt Sportbladets uppgifter beror bänkningen inte på någon skada eller en konflikt mellan stjärnmålvakten och tränare Karlsson.

Ny chans i kväll

I stället är det ett beslut taget på sportsliga grunder.

Sviktande form och bristande rutin är huvudanledningen till att Karlsson väljer han att satsa på Andreas Andersson, som även kommer att stå den andra kvartsfinalen mot AIK i kväll.

Jan Karlsson är besviken över Larssons prestationer efter det senaste landslagsuppehållet. På sina sju matcher efter LG Games hade Larsson bara 86,8 i räddningsprocent. Samtidigt har Andreas Andersson storspelat i de två matcher han har fått chansen att spela i.

HV-tränaren ska inte heller vara säker på om Larsson är tillräckligt stark mentalt för att vara en potentiell guldmålvakt.

Daniel Larsson har endast gjort fem slutspelsmatcher, för tre år sedan med Djurgården, under karriären, och saknar rutin från de avgörande matcherna.

Rådfrågat spelarna

Beslutet att bänka Larsson är taget av tränare Jan Karlsson, men enligt vad Sportbladet erfar ska Karlsson även ha ventilerat sina tankar med delar av spelartruppen innan beslutet togs.

Sportbladet har sökt både Daniel Larsson och Jan Karlsson för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM