”Karlsson bjuder ut sig till KHL”

Wikegård: Känner att hans tid i HV71 är över

Foto: SCANPIX
Janne Karlsson har det jobbigt.
HOCKEY

Turbulensen i HV71 blir allt större.

Nu uppges Janne Karlsson bjuda ut sina tjänster till KHL.

– Janne känner att hans tid är över, säger Niklas Wikegård.

Det stormar rejält kring Janne Karlsson i HV71. Sportbladet kunde redan i december avslöja att det finns en konflikt mellan Karlsson och några spelare.

I dagens tidning kunde vi även avslöja att Karlsson har samarbetssvårigheter med HV:s mentala rådgivare Pär Pettersson, och att Karlssons kontrakt kan sägas upp efter säsongen – både från HV:s och Karlssons sida.

Har kritiserats

Dessutom har Karlsson fått mycket kritik för att han valt att bänka landslagsmålvakten Daniel Larsson och istället spela med Andreas Andersson i de två första kvartsfinalerna mot AIK, som laget till råga på allt förlorat.

Nu kommer nästa besvärande uppgifter för Karlsson. I kvällens Hockeykväll uppgav SVT att Karlsson, via sin agent, bjudit ut sina tjänster till ryska klubbar inför nästa säsong.

– Jag tror nog att Janne känner att hans tid är över på nåt sätt, att han vill iväg.

– Han känner nog också att HV:s dyansti som de haft håller på att fasas iväg. Davidsson är inte lika bra Pelle Gusatfsson har slutat, Liv har dragit, Petrasek har dragit. Laget är inte lika starkt. Nånstans känner han nog att han har gjort sitt.

Minsk var intressrade

Enligt uppgifter till Sportbladet har Dinamo Minsk varit lite intresserade av Karlsson, men de valde istället att förlänga med sin nuvarande tränare Marek Sykora.

ARTIKELN HANDLAR OM