”Är en åt helvete dålig bedömning”

Davidsson rasande över utvisningen som vände matchen

HOCKEY

HV71:s Andreas Falk fick matchstraff och HV71 fem minuters utvisning för en tackling i ryggen.

Den utvisningen gav AIK två mål och avgjorde den tredje SM-kvartsfinalen.

– Han kör in i honom bakifrån men han kan inte stå med röven utåt och hoppas att ingen ska åka på den, säger Johan Davidsson till Canal Plus.

I slutet av den första perioden i den tredje kvartsfinalen tände det till rejält mellan HV71 och AIK. Josh MacNevin stod med ansiktet mot sargen när han tacklades i ryggen av HV:s Andreas Falk.

Fullständigt groggy

Smällen var inte så hård men 33-åringen föll med huvudet före in i sargen och blev liggandes på isen. Samtidigt jagade lagkamraten Kent McDonell ikapp Falk för att hämnas.

Slagsmålet förblev dock obestraffat av domarna. Istället hjälptes en fullständigt groggy MacNevin av isen och Falk visades ut 5+20 minuter för tacklingen.

– Det är en helt åt helvete dålig bedömning. Han kör in i honom bakifrån men han kan inte stå med röven utåt och hoppas att ingen ska åka på den. Det är ingen frizon att stå med röven ut, säger HV:s Johan Davidsson.

”Är ingen frizon”

I det efterföljande numerära överläget var det sedan just McDonell som satte 1-1 inför en visselorkan från en missnöjd hemmapublik i Jönköping. Stefan Johansson gjorde dessutom 2-1 precis när HV-spelaren kom in igen vilket kom att avgöra matchen.

AIK vann sedan med 3-1 efter det sista målet i öppen bur.

– Falks utvisning rycker sönder mycket för oss. Vi var i ett jäkla flyt men tar stryk av den bedömningen, säger tränaren Janne Karlsson.