HV rasar efter Falks avstängning: Det är pinsamt

HOCKEY

JÖNKÖPING. Efter ännu en förlust kom nästa smäll – Andreas Falk stängs av en match.

HV 71 riktar sin ilska mot domaren Thomas ”Kuben” Andersson.

– Han gillar att döma mot oss, säger forwarden Martin Thörnberg.

Foto: Bildbyrån
Andreas Falk protesterar. Men domaren Thomas Andersson bryr sig inte.

I slutet av första perioden kom incidenten som förändrade matchbilden totalt. HV 71:s center Andreas Falk åkte in i Josh MacNevin bakifrån. AIK-spelaren fick hjärnskakning och blev liggande. Falk fick matchstraff. Något som rörde upp heta känslor i HV-lägret.

Utvisningen gav mål

– AIK-spelaren väljer den situationen när tacklingen kommer. På ett möte i Stockholm sa en enig domarkår att en sådan situation inte är utvisning. Det är en hockeybana han är på, det är ingen fjällvandring, säger tränaren Janne Karlsson på presskonferensen direkt efteråt.

AIK-tränaren Roger Melin håller inte med:

– För mig är den solklar.

AIK tog tillvara på utvisningen och vände 0–1 till 2–1. Solnalaget gjorde sedan 3–1 i öppen kasse och leder nu med 3–0 i matcher.

Någon halvtimme efter slutsignalen kom nästa tunga smäll för HV 71. Domarna med Thomas ”Kuben” Andersson i spetsen hade efter en videogranskning utökat Falks straff till en matchs avstängning. Det innebär alltså att HV-stjärnan missar bortamötet på tisdag.

När HV-ledningen fick reda på det gick de i hög fart mot domarrummet. Men där gick de bet.

– Domarna lyckades ta sig härifrån ganska kvickt så vi vet inte hur de har resonerat, säger assisterande tränaren Thomas Ljungbergh.

”Märkligt beslut”

Sedan stängde HV-ledningen in sig i tränarrummet.

Den andra assisterande tränaren Fredrik Olausson vägrade att svara på frågor, fräste surt och smällde igen dörren.

Thomas Ljungbergh:

– Vi har tittat på situationen ett antal gånger och håller inte med domarna. Ett väldigt märkligt beslut, men nu är det som det är och vi kan inte göra något åt det.

Forwarden Martin Thörnberg får via Sportbladet besked om Falks avstängning.

– Va? Det är bara ett bevis på hur dåliga alla domare är. Domarkåren är pinsam. Jag har kollat på situationen och tycker knappt att det är utvisning.

Genom åren har Thomas Andersson och HV 71 haft en del duster.

– Han gillar att döma mot oss och i dag blev det matchavgörande. Jag tycker att det är fruktansvärt dåligt, säger Martin Thörnberg.

Sportbladet sökte i natt Thomas Andersson för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM