Andreas Falk stängs av en match till

Disciplinnämndens dom klar

Foto: Foto: bildbyrån
Rasade Andreas Falk och övriga HV-spelare protesterade vilt mot Falks matchstraff. De lär inte bli gladare av dagens beslut. Foto: bildbyrån
HOCKEY

Det stod redan klart att HV:s Andreas Falk är avstängd i kvällens fjärde kvartsfinal mot AIK.

I dag kom även den slutgiltiga domen från disciplinnämnden.

HV-centern stängs av en match till och är först tillbaka i en eventuell sjätte match.

Andreas Falks tackling på AIK:s Josh MacNevin slutade med att kanadensaren fick hjärnskakning och att Falk fick ett match penalty.

Kan vara tillbaka i match sex

Det innebär automatiskt en matchs avstängning, men idag kom även den slutgiltiga domen från ishockeyförbundets disciplinnämnd.

Falk stängs av en match till och är först tillbaka i en eventuell sjätte kvartsfinal mellan lagen.

AIK leder med 3–0 i matcher

”Granskningen av filmsekvensen visar att Andreas Falk utdelar en tackling i ryggen på en AIK-spelare. Tacklingar av denna typ är generellt farliga och medför stor risk för skada och de ska enligt nämndens praxis i regel medföra bestraffning. I det aktuella fallet utdelas tacklingen emellertid varken med hög fart eller stor kraft. Ett visst ansvar får även läggas på motspelaren att hålla sig uppmärksam på eventuella tacklingar. Sammantaget finner nämnden att Andreas Falk ska ådömas en bestraffning som kan stanna vid två matchers avstängning (inklusive den automatiska avstängningen)”, skriver disiplinnämnden i sin dom.

HV:s sportchefen Fredrik Stillman är inte förvånad över beslutet.

- Jag litar på att diciplinnämnden har gjort en grundlig undersökning och kommit fram till ett korrekt beslut. Vi accepterar detta och kommer inte att gå vidare i ärendet, säger han till jnytt.se.

AIK leder matchserien med 3–0 och HV 71 måste vinna på Hovet i kväll för att hålla liv i kvartsfinalen.