Kaptenen: Vi fick inte veta någonting

Davidsson fick reda på nyheten på nätet

Foto: BILDBYRÅN
Johan Davidsson, HV71
HOCKEY

HV71:s sparkade Janne Karlsson - utan att meddela spelartruppen.

Lagkaptenen och HV-ikonen Johan Davidsson fick nyheten via internet.

– Det kan man ju tycka att att vi borde få veta något, men det går ju inte att säga det till alla, säger Johan Davidsson.

Det blev en intensiv onsdag för HV71.

Vid 12.00 valde klubbledningen att bryta kontraktet med tränaren Jan Karlsson.

Men man valde att inte berätta nyheten för varken spelarrådet och lagkaptenerna.

Istället fick lagkapten Johan Davidsson se att HV71 bryter med Karlsson på internet.

– Jag var faktiskt i hallen när nyheten kom ut. Visste ingenting, säger Johan Davidsson, som beklagar att Janne Karlsson lämnar truppen.

– Det är alltid tråkigt när en spelare eller ledare lämnar. Som jag har förstått det så har det här skett i samförstånd och jag hoppas att det går bra för Janne i framtiden, säger Davidsson.

”Fegt att sprida sånt”

Under säsongen har det florerat massvis med uppgifter om schism mellan spelare och Karlsson och bland annat har det framkommit att spelare vägrat att fullfölja kontrakt med HV71 om Janne Karlsson stannar i HV71.

– Jag förstår inte vad det där kommer ifrån och jag hoppas innerligen att HV71 inte bröt med Janne på grund av mediauppgifter. Vi har haft högt i tak i omklädningsrummet och det har inte varit någon spelare under säsongen som haft synpunkter på hur laget eller lagledningen fungerat. Oerhört fegt av någon eller några att sprida sånt här, säger Davidsson med hård ton.

Nu väntar en förändring i HV71.

Pasi Puistola och Jussi Hietanen samt Teemu Laine vill till KHL Martin Thörnberg uppvaktas av NHL.

Och en ny tränare ska in i HVs omklädningsrummet

– Jag vill se en ledare som binder samman truppen och får truppen att dra åt samma håll. Sedan måste tränaren ständigt ligga på spelarna och påminna om spelsätt och taktik, det tycker jag är viktigt, säger Johan Davidsson.