HV71 förlänger med Jesper Fasth

”Han gör skillnad för laget”

Foto: SCANPIX
Jesper Fasth.
HOCKEY

HV71 förlänger med långtidsskadade Jesper Fasth, 20.

Det nya avtalet innebär att talangen av allt att döma nobbar NHL och stannar i elitserien – åtminstone en säsong till.

– Alla vet vilken skillnad han gör för laget, säger sportchefen Fredrik Stillman.

Jesper Fasths kontrakt skulle ha gått ut efter säsongen, men nu har HV71 förlängt avtalet till och med säsongen 2013/2014.

Forwarden är draftad av New York Rangers och väntas även skriva på ett NHL-kontrakt i sommar – men tack vare den nya uppgörelsen räknar Jönköpingsklubben med att 20-åringen stannar via utlåning.

Minst en en säsong till.

– Alla vet vilka egenskaper han besitter och vilken skillnad han gör för laget, säger sportchefen Fredrik Stillman till klubbens officiella hemsida.

”Jättekul och skönt”

Jesper Fasth väntas bli borta i tre månader efter att nyligen ha brutit foten i en match mot Brynäs. Dessförinnan hade han gjort 16 poäng på 21 matcher och debuterat i Tre Kronor i Karjala Cup.

– Jättekul och skönt att ha signat med HV71. Även om jag skulle få kontrakt med Rangers i sommar, så vet jag att alternativet finns att vara kvar här och fortsätta utvecklas och få ännu mer rutin. Jag vill bli en bättre hockeyspelare och få spela mycket, vilket jag hittills har fått göra i HV71.

Jämnårige HV-kollegan Jesper Thörnberg, som också har dragits med skadeproblem, lånas ut till hockeyallsvenska Tingsryd i två matcher under decemberuppehållet för att få matchträning.