Änkans ord till Stefan Livs fans

Så hedras omkomne målvakten i kväll: ”Vill få ett ljust minne”

1 av 37 | Foto: SCANPIX
HV71-fans hyllar Stefan Liv i elitseriepremiären.
HOCKEY

I kväll hissas Stefan Livs tröja i Kinnarps Arena.

Under ceremonin kommer ett tal, skrivet av änkan Anna Liv, att läsas upp.

– Målsättningen är att få ett ljust minne av Stefan och göra hans anhöriga glada och stolta, säger HV71:s klubbdirektör Peter Eklund till Sportbladet.

Det har nu gått fyra månader sedan den tragiska flygolyckan, då hela Lokomotiv Jaroslavls hockeylag förolyckades. I Sverige utbröt landssorg då svenske målvakten Stefan Liv var en av de omkomna och i samband med elitseriepremiären hedrades Livs minne på samtliga arenor.

”Varm och ljus bild”

I Jönköping har man anordnat minnesstunder och i kväll uppfylls Livs önskan om att få sin tröja hissad i Kinnarps Arena. Under ceremonin, som pågår i en kvart, kommer Magnus Carlsson – nära vän till Livs familj, pastor och HV:s fystränare – att läsa upp ett tal som Stefan Livs änka Anna har skrivit. Anna med familj kommer att finnas på isen. Även HV71:s ordförande Hans-Göran Frick kommer att hålla ett tal.

– Sorgen finns kvar, men med ceremonin vill vi förmedla en varm och ljus bild av Stefan. Det som är viktigt att uppmärksamma är att detta är för Stefan för hans idrottsperson. Vi har tuffa krav för att man ska få sin tröja hissad och det är med stolthet vi hissar Stefans tröja. Stefan uppfyller dom kraven med bred marginal. Trots att han var så ung, säger HV71:s klubbdirektör Peter Eklund.

”Känsloladdat”

Enligt HV71:s presschef Daniel Wengel kommer det att spelas upp en hyllningsfilm med höjdpunkter från Stefans karriär. Dessutom kommer stjärnor som Henrik Lundqvist, Nicklas Lidström och Jörgen Jönsson att berätta om sin före detta landslagskamrat på jumbotronen.

Ceremonin inleds 18.30 tillsammans med ett stort tifo som North Bank Supporters ligger bakom.

– Vi kommer ha ett tifo över ståplats. Det kommer bli känsloladdat, men nu vill vi hylla Stefans för hans idrottsmässiga prestationer, säger Linda Brevitz, ordförande i North Banks supporters.

FAKTA

Kvällens hålltider

17.30: Kinnarps Arena öppnar.

18.10: HV71 och gästande Timrå värmer upp.

18.30: Tröjceremonin startar.

18.45: Tröjceremonin avslutas och därefter spolas isen.

19.00: Nedsläpp HV71–Timrå.

LIVE-TV 18.30: Stefan Livs tröja hissas upp i taket i Kinnarps Arena. Se tröjceremonin på Sportbladet.se