”Han är en frälsare”

Petrasek tillbaka – då tog HV första segern på en månad: ’Ledare’

1 av 2 | Foto: Foto: BILDBYRÅN
TILLBAKA David Petrasek var en starkt bidragande orsak till att HV 71 tog SM-guld 2010. Nu är han tillbaka i Jönköping – och comebacken i går bådar gott för HV-fansen.
HOCKEY

JÖNKÖPING. Första trepoängaren på en månad.

HV 71 lyfter med David Petrasek, 35.

– Han ska vara som en frälsare, säger tvåmålsskytten Daniel Grillfors, 29.

Petrasek lämnade HV 71 efter säsongen 2009/2010 för spel i KHL. I går var han tillbaka i hemmatröjan i Kinnarps arena.

– Det var rostigt som väntat. Jag hade det svårt i vissa situationer, men samtidigt vill jag inte vara för hård mot mig själv heller. Det kommer att bli bättre byte för byte. Jag tittade mer på min omgivning och blev väldigt nöjd med vad jag såg, säger David Petrasek.

”Bästa perioden i år”

HV 71 har haft en rejäl svacka och hade bara tagit en enda trepoängare (30 december) på de elva senaste matcherna. Och inför gårdagens möte med Skellefteå hade Jönköpingslaget fyra raka förluster.

Men Petraseks ankomst har gett HV 71 en välbehövlig nystart.

– Första perioden i dag är den bästa vi har gjort hemma under hela säsongen, säger tränaren Ulf Dahlén efter 3–2-segern.

Han passade på att hylla den comebackande försvarsbjässen.

– Han är en ledare, både på och vid sidan av isen. Han hade inte spelat match på länge, men det märktes inte, fortsätter Dahlén.

”Älskar pressen”

Petrasek var inne på samtliga mål framåt och noterades för en assist. Hans backpartner Daniel Grillfors satte två puckar i nät.

– ”Pettan” har en vinnarskalle som få har. Han har mycket press på sig, men kommer in och är trygg och sprider glädje. Vi har haft det tungt och han ska vara som en frälsare. Det är en tung roll, men jag tycker att han gör en bra match, säger Grillfors.

HV 71 har fått hård kritik efter den senaste tidens resultat.

– De som tvivlade på oss innan får nog tänka om nu, säger David Petrasek, som inte har några problem med att stå i rampljuset.

– Jag älskar att leva under press. Jag vill inte ha någon undanskymd roll, utan jag vill ta för mig och vara en ledande spelare.