Domaren lämnade isen blodig

Hade fått en klubba mellan hjälmen och visiret

1 av 7 | Foto: C MORE SPORT
HOCKEY

I första period blev det spelavbrott i Jönköping efter en hjärnskakning på Rögles Jesper Jensen.

I mittenperiod kom det en ny skada – den här gången efter en ovanlig incident.

Rögles Martin Strbak råkade få sin klubba innanför hjälmen på linjedomaren Emil Wernström som lämnade isen blodig.

– Han har sytt ihop det där ansiktet och han mår bra med tanke på omständigheterna som blev, säger domaren Mikael Sjöqvist till Sportbladet.

Den första perioden avbröts efter 14.22 minuter på grund av en otäck smäll på Rögles Jesper Jensen. Efter en tackling från HV71:s Marcus Nilson lämnade han isen med hjärnskakning.

Spelarna i HV71 och Rögle hade knappt spelat tre minuter av den andra perioden när spelet återigen avbröts på grund av en ny skada. Den här gången hade skadan dock kommit till på ett ovanligt sätt.

Lämnade isen blodig

Rögles Martin Strbak hade inte kontroll på sin klubba och hade på något vis fått upp den mot ansiktet på linjedomaren Emil Wernström. Klubban fastnade mellan hjälmen och visiret på linjedomaren.

Det började blöda kraftigt och Wernström åkte rakt över isen och lämnade sedan matchen. När han gick ut för att bli omhändertagen av sjukvårdare såg han ut att må bra.

– Han mår bra. Vi hade läkare på plats som tog bedömningen att han inte ska bedöma mer på grund av vad som kan hända i matchen. Han hade fått en smäll och det är onödigt att utsätta honom för en smäll till, säger domaren Mikael Sjöqvist till Sportbladet.

– Han har sytt ihop det där ansiktet och han mår bra med tanke på omständigheterna som blev. Det var väldigt olyckligt.

Såg du hur det gick till?

– Jag har fokus på något helt annat, men det är jag som blåser av när jag ser att klubban sitter där och går fram och ser från början inte att det är någon skada. Men så fort som han tar bort handen ser jag att det forsar ut blod. Jag säger till honom att gå in och sy på en gång.

– Sedan tog läkarna över och deras rekommendationer var att han inte skulle döma mer. Så vi gick ner på tre domare i stället, allt för hans säkerhet.

HV71 vann matchen med 3-2 efter förlängning. Efter ett fint anfall kunde Daniel Fernholm skjuta in segermålet.