19-åring stal showen från NHL-stjärnorna

Debutant avgjorde för HV71 mot Frölunda

HOCKEY

Frölunda ställde NHL-stjärnorna Matt Duchene och Viktor Stålberg på isen.

Då klev HV71:s elitseriedebutant Anton Bengtsson, 19, fram och avgjorde.

– Helt underbart. Det här kommer jag aldrig glömma, säger han.

Frölunda, pånyttfött efter att laget värvat in två lockoutspelare, rivstartade och tvingade HV:s tränare Ulf Dahlén att ta timeout redan efter 7.11. Kort senare sköt Christian Bäckman 1–0 och det kändes som att Frölundas resa mot tre poäng skulle bli tämligen enkel.

Men måltjuven Rhett Rakhshani höll sig framme och petade in kvitteringen. Och Tommy Kristiansen gav HV ledningen på en tavla från Julius Hudacek.

”Bara att nypa dit den”

Frölundabacken Fredrik Eriksson pangade förvisso in 2–2 med ett mäktigt slagskott, men bara 20 sekunder senare tystade Anton Bengtsson Scandinavium. 19-åringen, som inte ens fått sitt efternamn på ryggen, stack rakt mot kassen och skickade in pucken i nättaket med ett snärtigt dragskott.

– Jag ser att pucken ligger helt fri i mitten och att det är brett mellan deras backar, så jag tänkte gå i mitten. Jag fick ett bra läge, det var bara att nypa dit den, säger Anton Bengtsson, som är kusin med Jesper Fasth, till C More.

”Spelade moget”

Frölunda pressade frenetiskt i tredje perioden, men HV höll undan och vann med 3–2, mycket tack vare målvakten Gustaf Wesslau.

– Han är en fantastisk målvakt. När han gör de här räddningarna krigar killarna framför mål ännu hårdare. Det blir att laget och målvakten hjälper varandra, säger HV-tränaren Ulf Dahlén till C More.

Om Anton Bengtsson säger Dahlén:

– Kul. Vi lyfter upp från J20-laget, första elitseriematchen, och så får han stänka in en. Han spelade moget och gjorde en riktigt bra match i övrigt.