HV71 bröt förbannelsen i Jämtins debut

HOCKEY

Målvakten Jonas Gunnarsson fick äntligen jubla.

Med Andreas Jämtin i laget kunde HV71 bryta förbannelsen.

– Vi vinner matchen och det är det som det går ut på, sa Jämtin till C More.

Foto: SCANPIX, BILDBYRÅN

Nyheten slog ner som en bomb den 26 oktober – Andreas Jämtin lämnar Linköping för HV71. Och på tisdagen gjorde han comeback i Jönköpingslaget, där han har vunnit två SM–guld sedan tidigare.

Jämtin, som gjorde sin första match på några veckor, låg bakom ett av målen när HV71 besegrade Timrå hemma med 3–1.

– Det var bra, det var bra drag på läktaren och det har känts jättekul sen den dagen jag kom till Jönköping från laget och de på läktarna, säger Jämtin.

Jämtin återförenades med Per Ledin, de två mest utvisade spelarna i elitseriens historia. Duon delade kedja med Johan Davidsson.

– Det funkar bra. Både Johan och Per hade bra fart under skridskorna, jag tycker att de spelade väldigt bra. Från och till hade vi bra fart, men vi har en del att fila på, säger Jämtin.

Efter 19.51 presenterade Jämtin sig för hemmapubliken när han spelade fram David Petrasek som gjorde 1–0 till HV71.

– Jag ser att Petrasek kommer där, det är inte så svår pass. Jag kan de flesta i de här laget rätt bra, det är enkelt för mig att spela, sa Jämtin.

Gunnarsson fick jubla

HV71 gick fram till 2–0 efter några minuter i andra period genom Marcus Nilson. Mathew Robinson reducerade tio minuter senare, men närmare än så kom aldrig Timrå.

I stället gjorde Oscar Fantenberg 3–1 sent i matchen och hemmalagets målvakt Jonas Gunnarsson fick därmed vinna sin första match med laget. Inför mötet med Timrå hade HV71 bara vunnit när Gustaf Wesslau vaktat målet.

Det var Gunnarssons fjärde match för HV71.

Då hatad – nu hyllad

Jämtin lämnade HV71 2008 för spel med New York Rangers. Men det blev inga matcher i Rangers och efter spel med i Hartford Wolf Pack och Charlotte Checkers flyttade Jämtin till Linköping.

Det gillade inte HV71:s fans.

29–åringen buades ut och hånades när han återvände till Jönköping med LHC. Men på tisdagen – när han var tillbaka i HV71:s tröja – togs han emot varmt av fansen vid spelarpresentationen inför matchen.

Supportrarna vecklade även ut en banderoll med texten:

”Alla är värda en andra chans - nu skapar vi nya minnen!”.

– Jag vet inte. Jag kan inte göra något åt vad publiken gör. Det enda jag kan göra är att fokusera och göra det bästa jag kan göra på isen. Vad som händer på läktaren kan jag inte göra något åt, säger Jämtin.

FAKTA

HV 71–Timrå 3–1 (1–0, 1–1, 1–0)

Första perioden: 1–0 (19.51) David Petrasek (Andreas Jämtin, Johan Davidsson).

Andra perioden: 2–0 (4.50) Marcus Nilson (William Karlsson, Patrik Carlsson), 2–1 (14.29) Mathew Robinson (Christian Söderström, Jonathan Hedström).

Tredje perioden: 3–1 (18.30) Oscar Fantenberg (Rhett Rakhshani) spel fem mot fyra.

Skott: 36–19 (10–7, 11–7, 15–5).

Utv, HV 71: 3x2. Timrå: 3x2.

Domare: Marcus Vinnerborg, Ljungby, Tobias Björk, Boden.

Publik: 6 583.

ARTIKELN HANDLAR OM