Lidström nobbade HV

Backkris – då försökte Dahlén övertala legendaren att göra comeback: ’Saknar drivkraften’

1 av 22 | Foto: BILDBYRÅN
Ville inte göra comeback När HV 71 hade flera backskador på kort tid kontaktade de Nicklas Lidström. Men den förre Detroit-backen var inte sugen på att spela igen.
HOCKEY

Två backskador på kort tid.

Då försökte HV 71 få Nicklas Lidström att ­göra comeback, men Jönköpingsklubben fick nobben.

– Jag saknar drivkraften och sa att jag trivs ganska bra med det jag gör i dag, säger den sjufaldige Norris Trophy-vinnaren till Sportbladet.

Ulf Dahlén ville ha Lidas i HV 71.

Nicklas Lidström valde i somras att avsluta sin långa och framgångsrika karriär som bland annat innehållit OS-guld, VM-guld, fyra Stanley Cup och sju Norris Trophy-titlar, som NHL:s bäste back. Totalt blev det 20 säsonger i Detroit Red Wings.

”Vi letade backar”

När HV 71 tidigare den här säsongen fick problem med backskador hörde de av sig till 42-åringen.

– Ulf Dahlén ringde för några veckor sedan och frågade om det fanns något sug efter att komma tillbaka, säger Lidström till Sportbladet.

Ulf Dahlén:

– Vi letade backar när (Oscar) Fantenberg och (Jesper) Williamsson blev skadade och då kollade vi av marknaden på alla sätt och vi kollade om Nicklas var sugen, säger HV-tränaren.

Tränar pojklag

Lagets assisterande tränare Thomas Ljungbergh om värvningsförsöket.

– Han är världens bäste back. Han skulle alla lag vilja ha. Hade vi fått honom hade vi varit jätteglada, men han var inte så sugen, säger Ljungbergh.

För Lidström var det aldrig aktuellt att göra comeback.

– Jag saknar drivkraften och sa att jag trivs ganska bra med det jag gör i dag, säger han.

Nicklas Lidström är VM-ambassadör och tränar ett pojklag i Västerås IK, där sonen Samuel ingår. Han har också haft fullt upp med ett husbygge, som är klart inom några veckor.

ARTIKELN HANDLAR OM