Bad om ursäkt till laget på träningen

1 av 7 | Foto: C MORE
HOCKEY

JÖNKÖPING. Syndabock i går - ångerfull i dag.

Men Andreas Jämtin, 29, ville inte uttala sig.

- Men han har bett om ursäkt till hela laget, säger HV71:s assisterande tränaren Thomas Ljungbergh.

Foto: Scanpix

Dagen efter överkörningen i Linköping tränade HV71 lätt i Kinnarps Arena. En knapp timmes träning innan spelarna en efter en gled av isen.

Gårdagens stora snackis var Andreas Jämtins slag in i båset på Linköpings Sebastian Karlsson. Under Jämtins femminutersutvisning gjorde Linköping både 2-1 och 3-1 och avgjorde matchen.

Under dagens träning såg han ut att vara på gott humör, men efteråt avböjde han alla intervjuförslag och försvann snabbt från arenan.

Var ångefull

- Det är klart att han var ångerfull. Det är ju inte bara han själv som blir drabbad, utan man drar med sig hela laget, och i värsta fall också resultatet. Han har bett om ursäkt till hela laget, säger Thomas Ljungbergh.

 Har ni tryckt extra på att undvika de här dumma utvisningarna?

- Ja, vi har snackat om att hålla fokus oavsett vad som händer. Det är emellanåt riktigt tuffa tag, men som spelare måste man se igenom det och ta sig vidare på rätt sätt. Slår man tillbaka och blir utvisad så ger man ju Linköping dubbel credd.

Rutinerade David Petrasek håller med, men tycker inte det är något att snacka om nu.

- Nej, det gör man ju inför slutspelet. Att vi ska hålla oss kyliga. Man vinner inga matcher i utvisningsbåset. Alla spelarna vet vad som gäller, och man vet när man gjort fel.

Bad om ursäkt

 Känns det som att Jämtin drabbas extra hårt med tanke på hans historia med Linköping?

- Nej, det är samma för alla. För mig också. De här två lagen är speciella, det är så många som har spelat ihop och känner varandra. Många har kontakt även utanför hockeyn.

Vad säger du om hans utvisning?

- Han bad om ursäkt efteråt, man brukar göra så. Men det gjorde flera andra också, jag tog också en dum utvisning. Man gör misstag och så går man vidare. Nu fortsätter vi som i första matchen, vi har hemmafördel så Linköping måste vinna här nere. Det är skönt att veta, för vi känner oss väldigt starka här.

Förstemålvakten Gustaf Wesslau gick av träningen tidigt efter att ha stått och stretchat ljumskarna på isen. Men enligt Ljungbergh är det ingen fara med någon av spelarna.

- Nej, det är lite blåmärken och kylpåsar här och där, men det har Linköping också.