– Går inte att spela någon alibihockey

HV-tränaren besviken över lagets svaga insats

HOCKEY

JÖNKÖPING. En ny, tung backskada för HV 71 – Anssi Salmela utgick med nackbesvär.

Och Torgny Bendelin totalsågade sina forwards efter förlusten.

– Jag är både förbannad och besviken, säger HV-tränaren.

Luleå vann komfortabelt med 3-0 i Jönköping och problemen bara fortsätter för tiondeplacerade HV 71. Efter första perioden tvingades stjärnbacken Anssi Salmela kasta in handduken och kan missa ett eventuellt SM-slutspel.

– Borta, han är borta. Förmodligen länge. Jag kan inte säga mer innan jag pratat med läkarna, men Salmela var helt bedrövad, säger Bendelin.

HV 71:s läkare Jonas Franke är dock mer optimistisk.

– Det var ingen smäll eller så utan han har haft nackbekymmer ett tag. Han blir borta åtminstone fredag och lördag, sedan får vi utvärdera dag för dag.

Jönköpingslaget saknar sedan tidigare David Petrasek (handskada), och backkollegorna Oscar Fantenberg och Chris Campoli har nyligen haft hjärnskakning.

– Men båda mår bra och följer den så kallade trappan. Men ingen är nog med på fredag, Campoli tidigast efter helgen, fortsätter Franke.

Hur ser det ut för Andreas Jämtin?

– Det ser bra ut. Men han behöver mer tid innan vi bestämmer oss. Han har haft långdraget bekymmer (knä) och vi vill inte att han hamnar där igen, utan han ska kunna köra för fullt när han är med igen, säger Jonas Franke som också berättar att forwarden Ted Brithén troligtvis gör comeback på fredag.

Torgny Bendelin var allt annat än nöjd efter förlusten mot Luleå och gav merparten av spelarna en rejäl känga.

– Okej att vi har många spelare borta, men så många forwards har vi inte borta. Jag kan säga så här, det går inte att fortsätta spela någon alibihockey. Det är för få forwards som sticker in näsan och det är jag jävligt missnöjd med. Det här räcker inte och jag är både förbannad och besviken. Bara två stycken är uppe tillräckligt i dag och det är Marcus Nilson och Kevin Fiala, säger Bendelin, som också hade synpunkter på 2-0-målet.

– Det är en solklar screening som avgör matchen.

FAKTA

Matchens fem stjärnor:

Linus Klasen, f, Luleå: Bara fortsätter att producera. Matchvinnare med två mål.

Anton Hedman, f, Luleå. Svarade för en elegant soloprestation och prickade in 2-0.

Pavel Skrbek, b, Luleå. Gedigen bakåt och fint förarbete till Klasens 1-0-mål.

Jan Sandström, b, Luleå. En bra arbetsinsats som vanligt och dessutom inne på alla målen.

Mattias Karlsson, b, HV 71. Var visserligen inne på två baklängesmål, men fick mycket istid i comebacken och gjorde det bra.

Målvakt: David Rautio, mv, Luleå. Lugn, trygg och höll nollan. Fick hjälp av stolpen någon gång.

Domare: Thomas Andersson och Patrik Sjöberg

Matchbetyg

En högst medioker match. Visst försökte HV 71, men Luleå var klasser bättre. Linus Klasen gjord tidigt 1-0 från nära håll och Anton Hedman ökade på till 2-0 med en soloprestation när hemmalagets försvarsspel var obefintligt. HV 71 hade svårt att skapa klara chanser och gästerna vann komfortabelt med 2-0 utan att gå för fullt. Luleå jagar tredjeplatsen och får på fredag förstärkning av Linus Omark.

Markus Wulcan, Kinnarps Arena

ARTIKELN HANDLAR OM