Taffe anmäls efter hårda tacklingen

Se höjdpunkter i Sportbladet News

1 av 4
HOCKEY

HV71 vände matchen efter Jeff Taffes matchstraff.

Nu har Linköpingsspelaren anmälts till disciplinnämnden.

– Jag är ingen ful spelare. Det var inte meningen att träffa honom högt, säger Taffe.

Linköping hade greppet om matchen mot HV71. Men i mitten av den andra perioden, vid ställningen 4-1, åkte Jeff Taffe på ett matchstraff efter att ha sänkt HV:s Emil Johansson.

– Det är aldrig bra när sånt här händer. Jag är inte känd för att vara en ful spelare. Det var inte meningen att träffa honom högt. Det är en situation som man önskar att det inte hade hänt. Men det var skönt att se att han (Emil Johansson) mår bra, säger Taffe.
Vad säger du om att det blev matchstraff?
– Inte mycket jag kan säga om det. Som jag sa har jag aldrig varit en ful spelare och jag har aldrig varit avstängd i Nordamerika.
– Det är frustrerande, och de måste ta bort tacklingar mot huvudet bort från spelet. Samtidigt, tittar du på situationen i slowmotion ser du att jag inte försöker skada honom. Det är mer en kollision, men skönt att han verkar må bra.

Anmäld av domarna

Är du rädd för en eventuell avstängning?
– Ja, lite. Det är min första match och jag vill fortsätta spela. Man vill spela varje match.

Det står dock klart att Taffe stängs av minst en match.

"Anmäld till disciplinnämnden av domarna. Avstängd nästkommande match", skriver domarchefen Peter Andersson i ett sms till Sportbladet.

Johansson kunde resa sig efter smällen och fick ingen allvarligare skada.

– Det är ingen fara. Det mesta tog på näsan.
Hur ser du på situationen?

– Jag kände bara att jag fick en tackling i huvudet. Jag kände att det började rinna näsblod och att det gjorde fruktansvärt ont. Men sen såg jag inte hur tacklingen kom så jag kan inte avgöra hur pass ful den var.

HV fick spela fem minuter i powerplay och gjorde två snabba mål under utvisningen. I tredje perioden var vändningen fullbordad när Calle Riddervall satte 5-4. HV vann till slut med 6-4 .