Spelet bakom HV:s supervändning

HOCKEY

JÖNKÖPING. Ett tränarutbrott, en kastad penna, ett LHC-matchstraff och ett borttaget klistermärke på Calle Riderwalls klubba.

Så lyckades HV 71 med sin supervändning mot Linköping.

– Vill man vinna tillräckligt mycket kan man vinna på det här sättet, säger Ridderwall.

Foto: Bildbyrån

Nio minuter in i den andra perioden ledde Linköping med 4–1, men då drog Jeff Taffe på sig ett matchstraff och där började vändningen. Under de fem efterföljande minuterna gjorde HV 71 två mål i spel fem mot tre. I tredje perioden kom sedan 4–4, 5–4 och slutligen även 6–4 i tom kasse.

Fick en utskällning

– En fantastisk insats av hela laget. Vi ville verkligen vinna. Vill man vinna tillräckligt mycket kan man vinna på det här sättet. Det är lätt att tänka ”aja, nästa match” när man ligger under med 4–1, men ingen tänkte så. En karaktärsvinst, säger forwarden Calle Ridderwall.

Han och resten av HV-spelarna fick efter första perioden en utskällning av tränaren Andreas Johansson.

– Då var jag riktigt förbannad, säger HV-tränaren.

Calle Ridderwall:

– Med all rätt. Första perioden var inte okej. Så ska vi inte spela hockey. Det är en sak om det är tungt framåt, men man kan inte läcka bakåt på det sättet. Så han hade all rätt att vara arg. Och vi vände efter det, säger Ridderwall.

Hur arg var han? Kastade han grejer omkring sig?

– Han kastade en penna, så det var ett rätt litet utbrott. Jag har varit med om mycket värre, säger Ridderwall och skrattar.

Sedan var det historien om det borttagna klistermärket också.

– Björn Melin kom fram till mig inför tredje perioden och sa ”va, har du bromsen kvar på klubban?” Jag hajade först inte vad han menade, men det är ett litet klistermärke på klubban. Det tog han bort det och sa: ”så, nu kommer du att hänga en”. Vad ska man säga? Han hade rätt, säger en leende Calle Ridderwall, som gjorde det matchavgörande 5–4-målet.

Taffe avstängd

Efter matchen meddelade domarbasen Peter Andersson att LHC:s Jeff Taffe anmälts till disciplinnämnden av domarna och därmed är avstängd nästa match.

ARTIKELN HANDLAR OM