HV71:s blytunga bortafacit fortsätter

HOCKEY

Örebro/Stockholm. Efter tre raka förluster stoppade Örebro blödningen.

Samtidigt fortsätter HV 71:s bortaproblem.

– Man kan uttrycka sig på många sätt. Det är inte bra nog, är ett sätt. Skitdåligt, är ett annat sätt, säger Andreas Johansson efter tredje raka förlusten.

Foto: BILDBYRÅN

Örebro vann premiären borta mot Modo med 3-1. Sen dess har segrarna lyst med sin frånvaro. Tre raka förluster och bara två mål på de tre matcherna gjorde att det var lite oroligt i Örebro inför dagens möte med HV 71.

Hudacek vann målvaktskampen

Någon målfest blev det inte heller i den här matchen. I stället duellerade Julius Hudacek i hemmamålet med Gustaf Wesslau i HV-kassen om att vara bäst på plan. Det var den sistnämnde som till slut fick kapitulera.

Efter 9,17 i tredje perioden gick Anders Eriksson runt kassen och satte 1-0 ganska billigt bakom Wesslau. Derek Ryan kunde sedan sätta 2-0 fri med HV-målvakten.

Det betyder att HV 71 nu står med noll poäng och blott ett mål på bortaplan så här långt. Andreas Johansson, ny tränare i HV 71, var inte nöjd med vad han såg:

"Skitdåligt"

– Jag tycker att Örebro är bättre än oss hela match egentligen. Då är jag ärlig. De ville mer än oss, vi kommer inte alls upp i nivå.
Vad säger du om ert bortafacit, 1–8 i målskillnad på tre matcher?
– Ja, det är ganska enkelt, vi har gjort ett mål på tre matcher. Man kan uttrycka sig på många sätt. Det är inte bra nog, är ett sätt. Skitdåligt, är ett annat sätt. Vi har lite att jobba på helt enkelt.

Ren slump eller ser du något problem med ert bortaspel?
– Vi förlorade mot ett bättre lag i dag helt enkelt. På radion sa de att vi hade lite otur vid 2–0-målet men jag tror inte på tur och otur. Örebro borde ha haft 4–0 vid det laget. 

FAKTA

Matchens fem bästa:

Derek Ryan, c, Örebro
Den på isen som skapade mest.
Bobbo Petersson, b, Örebro.
Stort självförtroende efter nya kontraktet.
Anders Eriksson, c, Örebro.
Spräckte dödläget i matchen – och måltorkan i laget.
Mattias Karlsson, b, HV71.
Nyttjade sina 104 kilo till några tunga tacklingar.
Anton Bengtsson, c, HV71.
Rapp på rören och snabb i vändningarna.
 

Bäste målvakt: Julius Hudacek, Örebro.
Viktig nolla när laget haft det trögt framåt. 
MATCHEN

Efter en avvaktande och ganska tråkig förstaperiod med en hel del misstag var tempot snäppet högre efter paus. Speciellt från Örebros sida som ägde spelet långa stunder. De snurrade och snurrade men hade fortsatt förtvivlat svårt att göra mål. Samtidigt gjorde HV71 ett bra jobb med att stå i vägen och göra det svårt för hemmalaget. Halvvägs in i tredje lossnade det för Örebro när Anders Eriksson hittade luckan vid Gustaf Wesslaus ena stolpe. Proppen ur för närkingarna som inte hade nätat på över två timmar. Gästerna bjöd sedan på 2–0 efter en försvarsmiss och Örebro vann rättvist.

Domare

Jury: Petter Öhrling, Behrn Arena

Matchfakta:

Örebro–HV71 2–0 (0–0, 0–0, 2–0)

Tredje perioden: 1–0 (9.17) Anders Eriksson (Viktor Ekbom, Johan Motin), 2–0 (15.28) Derek Ryan (Bobo Petersson, Marcus Weinstock).

Skott: 26–28 (9–8, 11–6, 6–14).

Utv, Örebro: 2x2. HV71 3x2.

Domare: Linus Öhlund, Älvsbyn, och Patrik Sjöberg, Gävle.

Publik: 5 006.