Känslosamt när Davidsson hyllades

HOCKEY

Nu hänger nummer 76 i taket på Kinnarps Arena.

Och det var känslosamt.

– Jag bröt nästan ihop innan jag gick in, säger Davidsson i Sportbladets Hockeystudion

Foto: ANDERS DEROS
Stefan Liv och Johan Davidsson i HV71.

Johan Davidsson har spelat 776 matcher och gjort 561 poäng för HV 71.

I dag hissades HV 71-ikonens tröja upp i taket på Kinnarps Arena.

Omgiven av hela dagens trupp, iförda hans nummer 76, och familjen fick han lyssna till hyllningstal, se video på jumbotronen och bevittna ett special-tifo innan han själv fick hålla ett tal:

Tackade sin familj

– Stort, stort tack. Det är naturligtvis med stolhet och tacksamhet jag står här i dag, säger han och fortsatte sedan med att tacka pappa, mamma, bror och nuvarande familj.

– Till sist vill jag tacka min stora familj, HV 71. Jag vill tacka alla er spelare, ledare, supportrar och samarbetspartners. Tillsammans uppfyller vi drömmer i stort sett varje dag. Stort tack för att jag fick många av mina drömmar uppfyllda.

I Sportbladets Hockeystudion utvecklade han känslorna:

– Jag bröt nästan ihop innan jag gick in. Som tur var hade jag med barnen och hade fullt sjå att ha koll på dem. Det är så mycket värme som kommer, så det blir nästan svårt att hantera allting. Vad ska man göra? Var ska man titta?

Hissas upp jämte Stefan Livs tröja

Inför ceremonin berättade Johan Davidsson för Sportbladet om känslorna att nu få ha sin tröja bredvid bortgångne vännen Stefan Liv.

–  Det var ganska många år sedan jag och Stefan pratade om att vi måste satsa på att få våra tröjor upphissade. Vi visste inte riktigt vad kriterierna var, men det gick lite rykten om att man behövde vinna både SM- och VM-guld. Och Stefan lyckades ju med de meriterna vi trodde behövdes. Det är den enda gången jag har pratat om att ha en tröja i taket, sa Davidsson.

Nu hänger de där, bredvid varandra för all framtid.

– Det blev i helt fel ordning, men det känns ändå väldigt varmt i hjärtat att våra tröjor hänger i taket nu. Det var faktiskt något vi pratade om för länge sedan, säger Davidsson i Hockeystudion.

■ ■ ■

Även Brynäs guldhjälte Janne Larsson fick sin tröja hissad i Gavlerinken. Hans tröjnummer pensioneras dock inte.