Fiala gör en Nylander och lämnar för NHL

Foto: Bildbyrån
Kevin Fiala.
HOCKEY

Här är nästa hockeybomb i SHL.

Kevin Fiala, 18, lämnar HV71 och drar över till Nashville – omedelbart.

Det är andra supertalangen på en vecka som lämnar SHL.

Det har varit en händelserik vecka i hockey-Sverige.

William Nylander har valt att lämna Modo för att fortsätta säsongen i Toronto och Marcus Nilsons övergång till Djurgården och satt många känslor i svall.

Lägg till att Johan Holmqvist valt att göra comeback i Brynäs och att busen Donald Brashear landat, igen, i Örnsköldsvik.

Men galna januari fortsätter.

”Bästa för hans utveckling”

Nu står det klart att Kevin Fiala gjort sitt i HV71. Den schweiziska supertalangen har kallats över av Nashville för att fortsätta säsongen i Nordamerika och inom Predators organisation, skriver Nashville i ett pressmeddelande.

– Vi skulle vilja tacka före detta Nashville Predators-spelaren och HV 71-tränaren Andreas Johansson för hans mentorskap för Kevin både på och utanför isen under en och en halv säsong, säger Nashvilles hockeyansvarige Brian Poile och fortsätter:

– Men vi känner att det bästa för Kevins utveckling till en färdig NHL-spelare är om han får träna i Nahsvilles organisation. Då får han en tjuvstart i sin acklimatiseringsprocess med sättet att spela på mindre rinkar och vi förväntar oss – precis som Filip Forsberg för två år sedan – att han kommer fortsätta utvecklas till ett bra offensivt hot.

Svajig säsong

Fiala har haft en upp och ned-säsong i HV71. Han började den med åtta poäng på sex matcher, men har varit ratad av lagledningen och faktiskt inte gjort en poäng sedan den 27 november.

Fiala har ännu inte gjort comeback i HV71 efter JVM och kommer alltså heller inte att göra det.

Redan i helgen åker han över till USA och han missar smålandsderbyt på fredagskvällen mot ärkerivalen Växjö.

ARTIKELN HANDLAR OM