Glädjebeskedet för HV71 - stjärnan snart tillbaka

Erik Christensen snart på isen igen efter ögonskadan

HV71 har skadeproblem.
HOCKEY

Transferfönstret stänger om två dagar och det råder en mindre skadekris i HV71. Men för att klubben ska värva krävs det något extra och nu är snart storstjärnan Erik Christensen tillbaka.

– Då vill vi känna att vi hittar något som är rätt för oss. Det ska finnas en tanke med det, säger sportchefen Johan Hult.

Här är glädjebeskedet för alla HV-supportrar. Storstjärnan Erik Christensen, 31, ådrog sig en ögonskada på en träning i början av förra veckan är snart tillbaka.

Kanadensaren har missat de tre senaste matcherna men är tillbaka efter landslagsuppehållet och missar bara två matcher till. Christensen ligger fyra i SHL:s poängliga på 35 poäng (11+24).

– Vi fick ett positivt besked i går om Erik, blödningen i ögat har stoppats men vi kommer inte att använda honom innan uppehållet.

Man får inte träna med en blödning, det kan då bli ordentliga skador, säger klubbens sportchef Johan Hult till Sportbladet.

Törngren missar hela säsongen

Däremot blir den unge talangen Christoffer Törngren, 20, borta länge, närmare bestämt hela säsongen. Han fick en smäll mot Brynäs i tisdags och nu väntar minst sex månaders rehabilitering.

– Jag lider med honom, han har varit otroligt duktig och är en fantastiskt härlig kille.

Lagläkaren Jonas Kalman säger så här till klubbens hemsida om Törngren som gjort 13 poäng (5+8) på 41 matcher denna säsong:

– Christoffer fastnade med skridskon och vred knät illa under matchen i går. Andreas Frostemark (sjukgymnast i HV71) befarade redan då att korsbandet var av och det kunde vi bekräfta vid undersökning med magnetkamera i dag (läs i går).

Melin också skadad

Även Björn Melin som varit småskadad och missade senaste matchen mot Brynäs är snart tillbaka.

– Det är lite från dag till dag med honom och vi värdera situationen också till att vi snart går in i ett uppehåll.

Blir det aktuellt att värva en ersättare till Törngren nu?

– Vi har varken sagt bu eller bä och det gjorde vi redan innan Christoffer blev skadad. Men det klart att det blir mer kännbart nu när vi tappa honom hela säsongen. Samtidigt känner vi att vi vill hitta något som är rätt för oss. Det ska finnas en tanke med det.

ARTIKELN HANDLAR OM