”Sparka Johansson annars så avgår vi”

Foto: BILDBYRÅN
Johan Hult, Johan Davidsson och Andreas Johansson.
HOCKEY

PRAG. Det är kris i HV 71.

Enligt Sportbladets uppgifter är sprickan total mellan å ena sidan sportcheferna Johan Davidsson och Johan Hult, samt spelarna, å andra sidan tränaren Andreas Johansson, 41.

De båda sportcheferna vill att Johansson ska sparkas – annars är de beredda att själva säga upp sig.

Spelarna: De är SHL:s bästa och värsta fans

Under de senaste åren har tränarturbulensen varit stor i HV 71. Både Jan Karlsson och Ulf Dahlén har tvingats bort efter missnöje bland spelarna.

Återigen kokar det under ytan i Jönköpingsklubben. Och den här gången är det om möjligt värre än tidigare.

Inför den här säsongen rekryterades Andreas Johansson, som skrev på ett tvåårskontrakt. Han är känd som en passionerad tränare som även ställer hårda och tuffa krav på spelarna och organisationen runt omkring sig.

Något HV 71 var väl medvetet om.

Ändå har Johanssons intåg och ledarstil skapat delade läger i klubben.

Två långa samtal

Den sportsliga organisationen med sportcheferna Johan Hult och ikonen Johan Davidsson har haft svårt att acceptera Johanssons ledarstil. Likaså delar av laget. Sportsligt tycker de Johansson har gjort många bra saker, men de kan inte stå bakom hans värderingar och hans sätt att behandla spelarna.

Enligt Sportbladets uppgifter har de två haft långa samtal med både spelare som lämnat och den kvarvarande spelartruppen och där har det framkommit att många spelare inte alls trivs under Andreas Johansson.

Enligt vad Sportbladet erfar har det nu gått så långt att Hult och Davidsson är beredda att sätta hårt mot hårt och sagt det till styrelsen: sparka Andreas Johansson annars så avgår vi.

– Vi är inne i en process. Det kan jag erkänna. Men vad den är vill jag inte utveckla, säger Johan Davidsson till Sportbladet.

”Rapporterat lite grejer”

Processen handlar om att styrelsen tar information från flera håll och den har som mål mål att sportcheferna, laget och Johansson ska komma överens.

Något som inte är aktuellt.

Klubbens nytillträdde vd, Agne Bengtsson, säger sig inte känna till någon spricka i mellan tränaren och den sportsliga ledningen.

– Sporten håller på med en del utvärderingar och jag vet inte alla detaljer där. Johan (Hult) och Johan (Davidsson) har rapporterat lite grejer, men detaljer i det kan jag såklart inte prata med dig om. Det finns säkert åsikter mot spelare, ledning och även tränaren också, men inget anmärkningsvärt.

Ni har fullt förtroende för Andreas Johansson?

– Det är orubbat, jag känner inte till något annat. Jag har ingen annan uppfattning än att han ska fortsätta, sa Bengtsson när Sportbladet pratade med honom för någon dag sedan. 

Sportbladet har sökt Andreas Johansson för en kommentar.

Han kan ta över HV71