”Man skjuter och skjuter – det sätter sig i bakhuvudet”

...men här får Önerud fira

HOCKEY

Storseger med 7–2 och tre mycket viktiga poäng för HV 71 mot Örebro.

– Grymt härligt, säger tvåmålsskytten Simon Önerud som spräckte sin 16 matcher långa måltorka.

Med segern går HV om Örebro på målskillnad i botten av SHL och nu kan de sikta uppåt för att slippa hotas av Malmö och Rögle i streckstriden.

– Vi behöver komma upp som lag och jag som individ. Men vi är på rätt väg, säger Önerud till CMore.

”De är hetare”

Örebro blev aldrig något riktigt motstånd trots att det länge var bortalaget som öste på med flest skott. HV:s mycket duktige målvakt Erik Ersberg storspelade och räddade vartenda försök ända fram till att matchen sen länge var avgjord.

– De gör målen vi skulle vilja göra. De är hetare runt kassen. Vi hade en match förra året då vi vann med 9–2 över HV. Det fick vi igen i dag, säger Örebros tränare Kent Johansson.

Efter flera uddamålsförluster gick Örebro på en tung brakförlust, men Kent Johansson vill inte se smällen som en fingervisning om att krisen närmar sig.

– Vi ska repa mod och försöka göra vårt bästa för att ta Skellefteå.

”Är simpla saker”

För HV betyder storsegern att humöret höjs rejält.

– Det är de vanliga simpla sakerna som avgör. Vi driver på kassen, lite returer, någon skymning. Simpla grejer men det gäller att göra de grejerna till 110 procent, säger Simon Önerud som förklaring till islossningen för HV.

Efter en tung period är han nu ett hopp för laget.

– Jätteskönt. Man skjuter och skjuter men pucken vill inte in. Det sätter sig någonstans i bakhuvudet men jag har försökt att fortsätta skjuta, säger Simon.

Till slut gav det utdelning.